Home>Front>Kanonbra golfbane
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-19 10.46.23.jpg
Front Nyhet Sport

Kanonbra golfbane

Kanonbra golfbane med flotte fairwayer og fine greener, sier Lasse Hadland da vi er med greenkeeper Johnny Vik, Sirdal Fjellgolf, på en befaring denne helgen.

Jarle Haga, medlem av Sola Golfklubb, nikker og er bare fornøyd med å ha booket fredag, lørdag og søndag, denne flotte helgen. Vik får ros av Haga for den flotte banen.

  • 600 kroner for å spille disse tre dagene er nesten for billig. Herlig og fredelig plass, med en flott natur. Her slipper vi også det presset og stresset som er på banene i Stavanger-regionen, sier Haga.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-19 10.59.16.jpg

Jarle Haga slår ut fra hull 9 og må da slå over elva Sira for å komme til greenen.

Fjellgolfbanen ligger i flotte og naturskjønne omgivelser, hvor elva Sira renner langs banen. Det høyner også vanskelighetsgraden på banen, med vann, svinger og små dammer du må slå ballen over.

Johnny Vik har nå lånt noen geiter av Anita Haugen for å holde banen og omgivelsene reinere og penere. Det styres via en app hvor de kan gå og geitene får signal hvis de tråkker utenfor. Et smart påfunn av Johnny.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-19 10.49.44.jpg

Johny Vik forklarer to spillere hvordan app´en virker overfor geitene som beiter på banen.

Annonse

Spillerinteressen har svinget en del siden banen ble tatt i bruk i 2007. I fjor var det 1.800 spillere registrert. I år er det registrert 3.000 spillere hittil i sesongen. Denne helgen var det så å si fullbooket, men det er fortsatt muligheter for å gå noen runder til før banen stenger for vinteren.

Fjellgolfen trekker til seg mange gjestespillere. Omkring 95 prosent er gjestespillere og bare fem prosent egne medlemmer, de betaler 3.000 kroner for medlemskap og spillerett. På andre baner oppleves det motsatte med 95 prosent medlemmer og fem prosent gjestespillere.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-19 10.49.08.jpg

Geitene trives blant spillerne på golfbanen.

Vik steller med denne banen som det skulle være hans egen hage. Med 15 års erfaring har han god kjennskap til golfbaner. På Kvæven har han bare fem måneders engasjement, så gjør han andre oppdrag resten av året. Helårsjobb ville vært det beste.

Fem mål med greener blir klippet daglig i høysesongen, nå holder det med klipping annen hver dag. De 80 mål med fairwayer klippes to/tre dager i uken. Bearbeiding av gresset er en viktig og krevende oppgave. Her brukes ikke sprøytemidler for å holde sopp og annet ugress borte.

Maskiner og utstyr er fra klubbens begynnelse; 2007. Det er en stor utfordring for Vik, for det følger med en del nedetid, reparasjoner og service nå.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-19 10.42.03.jpg

Åse Larsen spiller fast på golfbanen, her slår hun ut fra hull 5. Her ses de flotte, naturskjønne omgivelsene med Sira i bakgrunnen.

Steinar Fløisvik var i 15 år leder for Stavanger Golfklubb, men etter et hjerneslag for to år siden er han tilbake i rekreasjon. Nå følger han kona Wenche via golfbil. For han er det god rekreasjon å være på banen og i miljøet. Han var i sin tid med på å planlegge denne flotte banen i Sirdal.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-19 11.01.05.jpg

Naturen og omgivelsene, med Sira som renner langs banen, gjør banen helt spesiell. Hull 1 ses i bakgrunnen.

Banen som ligger ved fylkesvei 975 på Kvæven, er en fullverdig 9-hulls bane. Mange går runden to ganger for å oppnå 18-hull, som er det som er mest vanlig. På en runde går en cirka 4-5 kilometer og det tar cirka to timer.

Fjellgolfen har nå lagt til rette for fotballgolf, som er det siste nye. Det kan muligens øke rekrutteringen for ungdommer til denne sporten. Spiller du fotballgolf, er det 18 hull du skal innom på en runde.

Korona-pandemien har fått flere til å benytte hyttene sommerstid og det har igjen resultert i mer spilletid på golfbanen. I år blir det i alle fall satt ny rekord. 3.000 er passert til nå, så får en se hvor gode forhold det blir utover høsten.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Skjermbilder:Skjermbilde 2020-09-20 kl. 13.27.19.png

Banekart som viser hvordan banen er lagt i terrenget.