Home>Kultur>Sirdal best i Agder
Kultur Nyhet

Sirdal best i Agder

109 elever ved Tonstad og Sinnes skule ble vinnere av sommerlesefesten i Agder. Sirdalselevene leste 2.999 bøker i perioden 1. juni til og med 31. august. Det var en gjennomsnitt på 27,5 bøker pr sirdalselev, sier Anja Haughom ved biblioteket.

Gjennomsnittet for de 16 bibliotekene i Agder var 12,7 bøker pr elev. 35 elever i kommunen hadde nådd et nivå med 40 poeng og de fikk tildelt diplom. Sinnes-elevene får sine diplom i neste uke.

Onsdag 2. september arrangerte biblioteket i Sirdal kommune sommerlesefest på kulturhuset.

Under sommerlesefesten på onsdag var det urpremiere på forestillingen om villaksen Salomon. Denne spesiallagde forestillingen ble vist for første gang, og på nøyaktig samme tidspunkt på alle bibliotekene i Agder.

Villaksen Salomon er en morsom, lærerik og engasjerende digital forestilling for barn, og består blant annet av musikk, fortelling, animasjoner og samtaler. Forestillingen er et samarbeid mellom Fylkesbiblioteket i Agder og tusenkunstnerne André Vaaler og Oscar Jansen samt produsent Per Tomas Govertsen, og er basert på boka av samme navn..

Foto: Bildet er av noen av de som fikk diplom.

Annonse