Home>Friluft>Turistforeningshytte med nytt klimaskall
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-28 12.16.18.jpg
Friluft Nyhet

Turistforeningshytte med nytt klimaskall

Stavanger Turistforenings hytte i Lysebotn er i sommer blitt oppgradert med et helt nytt klimaskall. Det betyr at 120 vinduer og nærmere 80 dører er skiftet, sammen med ny kledning utvendig. I tillegg isolering av yttervegger.
  • Vi blir ferdig i neste uke og totalt har det kostet 6 millioner kroner med den oppgradering som er gjennomført, sier Jan Erik Lyngstad, daglig leder i Lyngstad Bygg.

Lokalene i Lysebotn var i svært dårlig stand. Lyngstad mener det var på høy tid å oppgradere bygningene. Rundt vinduene var det mye fuktskader og det kom inn både vann og vind under dårlige værforhold.

I tillegg er 19 rom oppgradert. Der er det skiftet golv, nymalte rom og nytt elektrisk anlegg innendørs.

  • Vi har i samme renovering energioptimalisert ovnene på anlegget. Elektromagneter er satt inn i vinduene og ovnene slås da automatisk av ved åpning, sier Lyngstad. Det er også lagt inn sentralt styringssystem på alle rommene som overvåker temperaturen.

Den gamle bygningsmassen hadde ikke ventilasjon og har heller ikke fått ny etter denne oppgraderingen.

Lyngstad Bygg har en stab på åtte medarbeidere som trives med å jobbe i fjellheimen. Derfor påtar bedriften seg oppdrag på slike steder.

Til våren skal Lyngstad totalrenovere Nilsebu. Da skal det legges til rette for universell utforming til bruk for de som er avhengig av rullestol. Da må forholdene legges til rette med båttransport over Nilsebuvatnet og til innredningen av selve hytta.

Annonse

Turistforeningens hytte i Lysebotn har hatt en mager sesong. Daglig leder Hilde Trøen, forteller at det har vært 60 prosent færre gjester denne sesongen enn for fjoråret. Utlendingene er helt uteblitt.

Foto: Ole Haustavik river gammel kledning.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-28 12.16.59.jpg

Nye vinduer og dører, sammen med isolering og ny kledning, på alle bygninger til Turistforeningen i Lysebotn.