Home>Arkiv>Ukjent brannårsak i Brekkebua
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-28 13.35.25.jpg
Arkiv

Ukjent brannårsak i Brekkebua

Vi kjenner ikke brannårsaken til brannen i Brekkebua på Sinnes. Brannstedet er avstengt nå og vil ikke bli åpnet før krimteknikere har undersøkt åstedet, opplyser Fadije Brahimi, etterforskningsleder ved FSI (Felles Straffesaksinntaket) Sør-Vest politidistrikt til Sirdalmedia.

Ved 4-tiden i natt ble to vitner avhørt ved brannstedet, men det er ikke kjent hva de har opplyst til politiet.

Brannen ble meldt klokka 01.22 natt til mandag. Både brannvesenet på Tjørhom og Tonstad rykket ut med mannskaper, sammen med politiet og ambulanse.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-28 13.36.08.jpg

Brekkebua er nå avstengt av politiet.

Bygningen stod i full fyr da brannmannskapene kom til stedet. Bygningen var ikke til å redde. Den er totalskadet og alt er utbrent. Det var mye røyk og brannen var skjult i vegger og tak. Brannvesenet trakk seg ikke tilbake før ved 10-tiden.

  • Jeg våknet i natt av at det sa pang, pang, mange ganger. Da stod jeg opp og så ut hva det var for noe. Da så jeg nabobygget Brekkebua stå i full fyr og da ringte jeg brannvesenet, forteller Tordis Brekke til Sirdalmedia.
  • Tykk røyk veltet ut av bygningen. Brannvesenet her på Tjørhom kom i løpet av 15 minutter.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-28 13.36.46.jpg

Brekkebua er nå helt utbrent.

Annonse

Brekkebua ble bygget av Tordis og Øystein Brekke i begynnelsen av 1970-årene. Bygningen var nå utleid til Kjetil Sunde som skulle åpne Brekkebu Bistro. Han ryddet lokalene søndag og skulle denne uken ha Mattilsynet på besøk for godkjennelse til åpning til skolehøstferien.

Bygningen var forsikret.

Sinnes skule var mandag stengt på grunn av røykutviklingen. Ventilasjonsanlegget kunne ikke benyttes.

Sirdal Eiendom har nå en reguleringsplan, for 4 – 10 leiligheter ved siden av Brekkebu, til godkjenning hos Sirdal kommune. Om dette serveringsstedet blir inkorporert i dette nybygget er uklart. Nå kan det gi åpning for andre planer ved eventuell gjenoppbygging.