Home>Næringsliv>Vil styrke Lysebotn
Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-28 12.11.11.jpg
Næringsliv Nyhet

Vil styrke Lysebotn

Vi har hatt et møte med næringslivet i Lysebotn for å oppsummere årets sesong og for å se hvilke muligheter vi har til å utvikle oss til neste år, sier Helge Kjellevold, daglig leder i Lysefjorden Utvikling, til Sirdalmedia.

Det har blitt mye fokus på Preikestolen, Flørlitrappene og Bakken gård denne sommeren. Lysebotn og Kjerag er kommet litt utenfor.

2020 har vært et spesielt år for alle som driver innen turistnæringen. Kort sommersesong med norske turister i juli, og dødt før og etter den norske ferien.

Kjellevold sier det er ønskelig med mer transportmuligheter sjøveien. Gjerne hele året og alle ukedager.

Nordmenn kommer hovedsakelig med bil, mens utlendinger enten kommer sjøveien, eller med buss til Kjerag. Mange kommer også med bil, fortrinnsvis bobil.

  • Vi ønsker å legge forholdene bedre til rette for turister som vil besøke Lysebotn, sier Kjellevold.

Dessuten håper de på at turister fra Norden og Europa vil komme tilbake til neste sesong, slik at besøket strekker seg over flere måneder.

Annonse

Kjellevold sier det er kommet mange gode ideer på møtet, men det skal nå bearbeides og ses på hvilke muligheter det er for gjennomføringen.

Lysefjorden Utvikling består av Rogaland Fylkeskommune og kommunene Stavanger, Sandnes, Gjesdal (ny), Hjelmeland, Sirdal og Strand.

Lysefjorden er en viktig destinasjon for hele regionen, og det var nettopp derfor Lysefjorden Utvikling AS ble etablert av Rogaland Fylkeskommune og en rekke kommuner rundt Lysefjorden. Lysefjorden Utvikling AS skal delta i utviklingen av reiselivsnæringen i og rundt Lysefjorden og har sin hovedoppgave innen infrastruktur, næringsutvikling og vertskap.