Home>Nyhet>Brekkebua tvangsoppløst
Et bilde som inneholder bygning, utendørs, sitter, tre Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Brekkebua tvangsoppløst

Brekkebua AS ble torsdag tvangsoppløst i Dalane Tingrett, melder Dagsavisen.

Bakgrunnen for det var at retten har mottatt melding fra Foretaksregisteret om at Brekkebua AS ikke på lovlig måte har meldt til Foretaksregisteret et styre som fyller aksjelovens krav innen den fristen som registeret har kunngjort.

Det er heller ikke gitt melding om at manglene senere er rettet.

Brekkebua AS holder til på Sinnes og omsatte i 2019 for 724.000 kroner. Gatekjøkkenet fikk samme år et negativt resultat før skatt på 123.000 kroner.

Advokat Lars Martin Ramsland er oppnevnt som bostyrer.

Skiftesamling vil bli holdt 8. desember.

Annonse

Et bilde som inneholder bygning, utendørs, hus, gammel

Automatisk generert beskrivelse

Mandag 28. september ble Brekkebua totalt ødelagt av brann. Den er helt utbrent.

  • Mye tyder på at årsaken til at Brekkebua ble totalskadet i brann, skyldes noe med det elektriske anlegget, uttalte Egil Netland lensmann i Sirdal, dagen etter brannen, til Sirdalmedia.
  • Dette kommer fram av de tekniske undersøkelser som ble gjennomført i dagene etter brannen av en krimtekniker fra Sør-Vest politidistrikt. Vi vil komme tilbake med mer detaljer når det foreligger en endelig teknisk rapport, sier Netland.

Brekkebua har i alle år vært et begrep og et kjent sted i Øvre Sirdal for å handle pølser og hamburgere, blant annet. Øystein og Tordis Brekke drev stedet i alle år, fram til Øystein ble pensjonist. Etterpå har det vært forskjellige leietakere som har drevet Brekkebua.

Kjetil Sunde var den siste. Han holdt på med oppussing av lokalene. Sunde hadde holdt på ett års tid og det har vært mange med på dugnad. Han ville endre stedet til en bistro med små sittegrupper innendørs, alt av gjenvinningsmøbler for å gjøre stedet mer miljøvennlig.

Lokalene var ferdig oppusset og Mattilsynet skulle komme på inspeksjon før åpningen. Etter planen var det to utenlandske kvinner som skulle drive stedet.

Tordis Brekke, som eier bygningen, hadde forsikret bygget. Tordis har ikke noe med tvangsoppløsningen å gjøre.

Kjetil Sunde har ikke svart på vår henvendelse.