Home>Nyhet>Ikke hund – men revehistorie
Et bilde som inneholder tre, sko, bord, sitter Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Ikke hund – men revehistorie

I slutten av september var Tone Oaland fra Sandnes på tur med familien til Midtstølvatnet, som ligger like ovenfor Lunde. Hun ville gjerne besøke en støl som tilhørte hennes tante, Kari Dorga på Handeland. Der fikk hun en overraskelse for inne i det gamle uthuset, som tilhørte stølen, lå et skjelett oppå et bord.
  • Jeg trodde det var en hund uten hode som lå der. Grunnen til at jeg mente det var en hund, hadde sammenheng med et hundehalsbånd som vi fant like ved siden av, forteller Tone Oaland, som har hytte på Neset.

Hun har grublet mye over hvorfor og hvordan denne hunden havnet der. Vi har undersøkt saken og funnet ut hvem som eier stølen og er grunneier i området. Dagens eier er Karl Einar Kvelvane, bosatt i Stavanger. Han forpakter bort jordene. Da vi forteller historien, får han en god latter og sier:

  • Nei, det er ikke noen hund men en gammel rev. For 25 år siden kom min far, Karl Kvelvane, og jeg dit på besøk. Da fant vi en død rev innendørs. Vi la den på bordet og der har den ligget siden.

Karl Einar kan fortelle at i den nye stølen, som er bygget siden, fant de en gang en mår som hadde krøpet inn og knekt et golvbord. Da eierne kom, lå måren under golvteppet.

Kari Dorga forteller at hennes mor, Marry Lunde, senere gift Ødegård, var fra den søskenflokken som eide gården på Lunde.

Slik fikk vi oppklart hundehistorien som egentlig var en god revehistorie.

Foto: Skjelettet ligger inne i uthuset fortsatt.

Annonse

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Midtstølvatnet ligger like inn for Lunde kirke.

Et bilde som inneholder vann, utendørs, natur, innsjø

Automatisk generert beskrivelse

Midtstølvatnet ligger like opp fra Lunde.

Et bilde som inneholder gress, utendørs, bygning, tre

Automatisk generert beskrivelse

Den gamle stølen ved Midtstølvatnet.