Home>Nyhet>Klargjøring for vinteren – kjettingene fjernet
Et bilde som inneholder utendørs, stående, felt, stang Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Turløyper

Klargjøring for vinteren – kjettingene fjernet

Vinteren er i anmarsj. Mandag og tirsdag var det en forsmak med 10-20 centimeter snø. Da gjelder det å gjøre de forberedelser som er nødvendig, før snø, is og kuldegrader setter inn for alvor.

Fredag var driftssjef Per Henriksen i Stavanger Turistforening ved Øygardstøl. Hans oppgave var å ta ned alle kjettingene i løypa inn til Kjerag. Ved flere bratte fjellpartier er det montert kjettinger som henger på påler. Kjettingene blir tatt ned og lagt på bakken, eller samlet sammen og lagt et lunt sted.

Foto: Kjettingene opp fra Øygardstøl er lagt på bakken.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-09-07 12.36.37.jpg

Turistvert Henrik Lilleheim er ferdig med årets sesong.

Turistvert Henrik Lilleheim i Lysefjorden Utvikling forteller at hvis kjettingene blir hengende, vil snø og is knekke dem flere steder. Tykkelsen på kjettingene er tre centimeter. Erfaring viser at det beste er å ta dem ned.

Lilleheim kan ikke melde om noen stor sesong dette året. Omkring halvparten av fjorårets besøk, som endte på 60.000 besøkende. Covid 19 er nok grunnen til det svake besøket.

Annonse

  • Nordmenn er ikke blitt flinkere til å gå på tur, sier Lilleheim som er imponert av alle utlendingene som er kommet på besøk for å gå til Kjerag. Flere nordmenn enn normalt har det ikke vært.

Det dårlige været i oktober har skremt vekk en del besøkende. På gode solskinnsdagene har det vært en del biler, stort sett med utenlandsk opprinnelse, på besøk.

I dag pakker Henrik Lilleheim sine saker fra Lysebotn og drar hjemom faren, Johan Henrik på Hundvåg, for å spise pinnekjøtt. Deretter går turen til Miami i USA på torsdag. Da får han to ukers karantene og kan følge valgkampen på nært hold.

Et bilde som inneholder utendørs, stein, steinete, sitter

Automatisk generert beskrivelse

Her er kjettingen samlet sammen og lagt til side.