Home>Nyhet>Lammegryte av «Bruk heile dyret»
Et bilde som inneholder person, innendørs, barn, bord Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Lammegryte av «Bruk heile dyret»

På verdens matvaredag, fredag, laget elevene ved 6. klasse på Sinnes skule, sammen med Sirdal Bygdekvinnelag, lammegryte med rotgrønnsaker. Det var kokk Harald Osas oppskrift som ble brukt. Smaksprøver ble delt ut til medelever og lærere i matfriminuttet.

Det startet på mandag med aksjonen «Bruk heile dyret», der et lam ble partert av slakter Stian Espedal. Han fortalte hvordan de ulike kjøttstykkene kunne brukes til middagsmat.

Foto: Siri Fidjeland fra Bygdekvinnelaget serverer lammegryte til elevene.

Et bilde som inneholder person, innendørs, kjøkken, ung

Automatisk generert beskrivelse

Fredrik Hegre og Åselin Tjørhom Myhra i 6. klasse var blant elevene som laget lammegryte.

Elevene startet fra morgenen av med å kutte alle grønnsaker og tilbehør som skulle være i lammegryten.

Norges bygdekvinnelag vil løfte fram oldemor sitt prinsipp om at alt som kunne brukes til mat, ble nyttet, og på verdens matvaredag 16. oktober vil vi sette fokus på lam og verdien av å nytte egne ressurser.

Annonse

Bygdekvinnelaget mener tradisjonell matkunnskap og bruk av råvarer er viktig kunnskap for framtiden. Skal vi få til et bærekraftig samfunn må vi utnytte matressursene bedre enn i dag. Og, for å anerkjenne verdien av dyret, ressursbruken og arbeidet som ligg bak maten, er det fornuftig å nytte hele dyret.

Et bilde som inneholder person, innendørs, bord, mat

Automatisk generert beskrivelse

Elevene smaker på lammegryta, fra venstre er det Theodor Kvalvågnes, Oda Grubben, lærer Anne Grethe Ådneram og Daniel Fidjeland Skilnand.