Home>Nyhet>«Førstevalg Sirdal» fikk tre års støtte
Et bilde som inneholder person, mann, stående, holder Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Sport

«Førstevalg Sirdal» fikk tre års støtte

Sirdal kommunestyre snudde torsdag kveld, fra formannskapsvedtaket tidligere på dagen om ett års støtte til Sirdal videregående skole, til tre års forlengelse av prosjektet «Førstevalg Sirdal». Støtten utgjør 436.000 kroner pr år. Det er prosjektleder Roger Grubbens (bilde) prosjektstilling i 50 prosent.
  • Vi må fleske til og ta et skikkelig grep for Sirdal videregående skole. De trenger forutsigbarhet og det er viktige arbeidsplasser for kommunen, sa Per Øyvind Grimsby (v), som ville sloss for skolen, arbeidsplassene og kompetansen det tilfører Sirdal. Vi trenger et godt omdømme.

Det siste året har skolen slitt med elevtallet og bare ti elever startet ved skolen denne høsten.

Det var Isak A. Liland (h) som fremmet forslaget i formannskapet, men var der alene om tre års støtte. Skolen representerer cirka 25 årsverk og er viktig for næringslivet.

Lars Fodstad (sp) fremmet også forslag om tre års støtte og mente det var viktig for kommunen med forutsigbarhet for skolen.

Siri Fidjeland (sp) sa det kommer ny linje til høsten med «Multisport». Hun opplyste også at fylkesrådmannen i Agder denne uken sa at de planlegger å legge ned linjer med elevtall under 50 prosent.

Etter gruppemøter, snudde alle partier, og gikk enstemmig inn for tre års støtte til prosjektet «Førstevalg Sirdal».

Annonse