Home>Kommunen>Ledigheten økte med Norhardkonkursen
Et bilde som inneholder kart Automatisk generert beskrivelse
Kommunen Nyhet

Ledigheten økte med Norhardkonkursen

Konkursen av Norhard-selskapene på Tonstad 2. november slo hardt inn på ledighetstallene til NAV Agder. Sirdal gikk fra nesten ingen ledige, til 32 helt ledige og 15 delvis ledige. 55 ble arbeidsledige med konkursen, men ikke alle er bosatt i Sirdal kommune.

Etter de siste dagers informasjon skal det være nært forestående med gjenåpning av Norhard. Det jobbes nå med et avtaleforslag for nye eiere. Både Askjell Tonstad, tidligere daglig leder og delvis eier, og advokatfirmaet Kvale i Oslo, som er bobestyrer, bekrefter dette.

Pr 10. november var det 9.557 arbeidssøkere ved NAV Agder. Det er for tiden 5.002 (52 %) helt ledige og 3.433 (36 %) delvis ledige.

Statistikken forteller at Valle har lavest ledighet med 1,2 prosent. Høyest ledighet er det i Tvedestrand og Risør med 3,9 prosent.

Et bilde som inneholder enhet

Automatisk generert beskrivelse