Home>Front>Norhard starter mandag – nye eiere på plass
Et bilde som inneholder person, mann, utendørs, bygning Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Norhard starter mandag – nye eiere på plass

Nye eiere er på plass og vi regner med å starte deler av anleggsdriften igjen på førstkommende mandag, sier Askjell Tonstad, daglig leder i selskapet Norhard på Tonstad.

Siden selskapet gikk konkurs mandag 2. november, og levert til Dalane Tingrett, har det blitt jobbet hardt for å restarte selskapet. Bostyrer Jon Erling Skjørshammer, Oslo, har godkjent den nye avtalen.

De nye eierne består av Brødrene Nordbøe, Strand. Der er Rasmus Nordbøe drivkraften. Han var også styreleder i det gamle selskapet. Han har fått med seg industrileder Bjørn Rygg med selskapet BR Industrier.

Hvor mye kapital de har reist til det nye selskapet er foreløpig ukjent.

Tonstad håper å komme i gang igjen med anleggsstart på mandag. Ambisjonen er å få alle fire maskiner opprigget og startet så raskt som mulig. Nå reforhandles det med kundene om ferdiggjøring av oppdragene.

Maskinene hadde jobber i Jølster i Sogn, Vang i Valdres, Jondal i Hordaland og i Sauda da konkursen inntraff.

Annonse

55 ble meldt inn til Dalane Tingrett da selskapet gikk konkurs. I dette tallet var det mange innleide og midlertidig ansatte. Tonstad regner ikke med at det blir så mange ansatte i denne omgang.

  • Vi ansetter så mange som vi trenger for å komme i gang med prosjektene våre. Dette er en unik situasjon og jeg er glad for at vi er i gang igjen allerede, sier Tonstad. – Viktigst er å få tilgang på de dyktige medarbeiderne, så de ikke skaffer seg andre jobber.

Tonstad er også glad for de nye eierne. Det er gode og stødige relasjoner og en sterk support til oss som har ansvaret for den daglige driften, sier Tonstad.

Et bilde som inneholder utendørs, bygning, mann, flåte

Automatisk generert beskrivelse

Norhard AS utvikler, produserer og driver utstyr for fullprofilboring av lange retningsstyrte tunneler. En helt ny teknologiplattform basert på elektrisk drevet utstyr og kontinuerlig posisjons- og prosesskontroll gjør det mulig å bore retningsstyrt over lange strekninger.