Home>Front>Snøen spruter ut i alpinbakkene
Et bilde som inneholder utendørs, spor, gress, vann Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Sport

Snøen spruter ut i alpinbakkene

Fidjeland Skitrekk og Sirdal Skisenter er kommet godt i gang med snøproduksjon i alpinbakkene. Ådneram Skitrekk er foreløpig på vent før de starter med snøproduksjon.

Drifsleder Roy Kleiberg i Sirdal Skisenter forteller at de hadde brudd i rørgaten i Ålsheia. Det medførte stopp noen timer. Men nå er de godt i gang og spyr ut 150.000 liter vann i timen. Tjørhomfjellet produserer 50.000 liter mer vann i timen.

Nå vil det produseres snø døgnet rundt, hvis temperaturen holder seg på noen minusgrader. Luftfuktigheten var i kveld 86 prosent, noe Kleiberg var godt fornøyd med.

Foto: Fidjeland Skitrekk er godt i gang med snøproduksjonen.

Et bilde som inneholder utendørs, gress, vann, felt

Automatisk generert beskrivelse

Produksjonen av snø kom seint i gang i Ålsheia på grunn av brudd i rørgaten.

Fidjeland Skitrekk har 26 kanoner i sving og hver kanon produserer 40 liter vann pr sekund.

Annonse

  • Vi startet på minus to grader og det er minimum av det som er nødvendig, sier daglig leder, Torbjørn Tjensvold i Fidjeland Skitrekk. Luftfuktigheten var 93 prosent torsdag kveld.

Tjensvold kunne ønsket kaldere vær og lavere luftfuktighet, men innser at det ikke er alt som klaffer alltid. De 26 kanonene er fordelt på den 800 meter lange traseen. Han tar vannet fra bassenget som ligger på vei opp til Hilleknuten. Der er det 50.000 kubikkmeter på lager. Foreløpig kommer det nytt tilsig hver dag. Han har et trykk på 42 kilo siden bassenget ligger 420 høydemeter opp.

Et bilde som inneholder utendørs, gress, felt, spor

Automatisk generert beskrivelse

Fidjeland har 26 kanoner i sving.

  • Vi venter litt med oppstart, til det blir litt kaldere og litt lavere luftfuktighet. Nå er det ikke ideelle forhold, medgir Ånen Ådneram, daglig leder av Ådneram Skitrekk.

Ådneram er veldig spent på smitteregler og hvor stor heiskapasitet som tillates brukt i alpinanleggene denne sesongen på grunn av Covid 19-reglene.