Home>Sport>Snøproduksjonen startet
Et bilde som inneholder utendørs, gress, skyet, flygende Automatisk generert beskrivelse
Sport

Snøproduksjonen startet

Snøproduksjonen ved alle fire alpinanleggene i Sirdal er nå i gang i kveld. De to neste, muligens tre, døgn ser lovende ut for snøproduksjon.

Ådneram Skitrekk, Fidjeland Skitrekk kommer i gang i løpet av kvelden sammen med Ålsheia. Tjørhomfjellet har startet på toppen i stolheisen.

  • Da er vi i gang med snøproduksjonen. Været ser ut til å holde seg kaldt forhåpentligvis i 2 netter, kanskje helt opp i 3 netter. Det skal produseres så mye som mulig, sier Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Skisenter.

I Tjørhomfjellet er det stolheisen som blir prioritert med rød løype. Produksjonen er nå i gang. Det er nok minus på toppen til å kjøre kanonene og Tjørhom forventer gode forhold gjennom natten. Hulderheimen blir det produsert i, når en er klar med rød løype til stolheisen.

I Ålsheia produseres det først i hovedtrekket og Dalen.

Ved maks kapasitet så kan Skisenteret kjøre ca. 15 viftekanoner og 25 lanser ved kalde temperaturer så reduseres dette da hver enkelt lanse eller vifte tar mer av kapasiteten på 440 kubikkmeter vann i timen.