Home>Nyhet>Stengt Lysevei og mye vann
Et bilde som inneholder utendørs, person, bilvei, mann Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Samferdsel

Stengt Lysevei og mye vann

Vi måtte stenge Lyseveien ved Sirekrok fredag kveld på grunn av uvær, opplyser Fred Jonny Wikøren, byggeleder i Agder fylkeskommune til Sirdalmedia.

Snøvær, vind og dårlig sikt var årsaken til at bommen ble stengt. Det er noen biler parkert inne i Grydalen, men det har Risas mannskap kontroll på. Wikøren regner med at veien blir stengt inntil videre.

Det er ventet mer nedbør i helgen og på høyeste punkt, 933 meter, er det fare for at det kan komme snø igjen. Veien ble ikke åpnet før 29. mai i år på grunn av store snømengder i vinter.

Arkivfoto: Stengt bom på Lyseveien, forteller Fred Jonny Wikøren.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, gress, tre

Automatisk generert beskrivelse

Arvid Sande tok dette bilde fredag på turveien mellom Kvæven og Haugen. Brua er helt oversvømt.

Når det gjelder overløp og vannslipp fra Sira-Kvinas reguleringsmagasiner i Sira- og Kvinavassdragene, har det roet seg noe, melder vaktsentralen lørdag formiddag.

Annonse

Vannføringen vil sannsynligvis øke igjen kommende døgn grunnet mer nedbør som er ventet lørdag og søndag, pluss neste uke.

Værprognoser tilsier en god del nedbør de neste to døgnene, i høyden er det meldt at nedbøren skal komme som snø fra lørdag kveld.

Tappelukene er fortsatt åpne og ved Kilen renner det nå ut 70.000 liter pr sekund, mens det på Handeland går 90.000 liter pr sekund nedover Dorgefossen.

Lørdag formiddag var det null grader på Sinnes. Det er meldt mildere vær, men i høyden kaldere og muligheter for snø.