Home>Front>Varierende førjulstilbud
Et bilde som inneholder hund, person, utendørs, sitter Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv

Varierende førjulstilbud

Koronasituasjonen, sammen med smittevernreglene, gjør at det blir begrenset med førjulsarrangementer dette året. Flere grupper har avlyst sine tradisjonelle julebord, mens andre har valgt andre løsninger med julemat på dagtid. For de som ønsker julemat, er det flere som tilbyr dette i Sirdal.

Sirdal Huskyfarm satser på et annerledes julebord dette året. Odd Kvinen og hans mannskap foreslår varmedress og utesko, og det reklameres med god plass og mye frisk luft.

Det legges opp til aktiviteter med hundekjøring og leirdue- og bueskyting. Kjelleren og badstuen er oppvarmet for de som har behov for å varme seg underveis.

  • Vi serverer julegrøt ved ankomst og senere blir det jegergryte med råvarer fra høstens jakt i Sirdal, forteller Odd Kvinen, og legger til at bålplassen blir byttet ut med låven hvis det blir dårlig vær.

Foto: Odd Kvinen tilbyr annerledes julebord.

Et bilde som inneholder bygning, utendørs, hus, oransje

Automatisk generert beskrivelse

Tonstadli har færre bestillinger til jul i år.

  • Vi har mindre bestillinger enn normalt til jul dette året, sier Aslaug Nord-Varhaug ved Tonstadli på Tonstad.

De fleste arrangementer er mindre grupper eller bedrifter som har bestilt på dagtid. De ønsker en juleavslutning med medarbeiderne.

Annonse

  • Jeg liker helst å servere buffe, slik at kundene kan få velge den maten de ønsker. Men dette året er det noen utfordringer med nasjonale smitteføringer for Covid 19 som må følges, sier Aslaug Nord-Varhaug. Tradisjonelt julebord i helgene er det ikke.

2020 har vært et spesielt driftsår. Mange arrangementer i helgene har blitt avlyst. De har unngått permitteringer, det har sammenheng med en del arbeidsfolk som bor der i ukene.

Et bilde som inneholder utendørs, bygning, skilt, side

Automatisk generert beskrivelse

B 20 har lukkede selskaper og søndagsmiddager.

  • Vi har nå sendt ut tilbud til bedriftene på Tonstad om julearrangement. 21. og 22. november starter vi med servering av pinnekjøtt til bedrifter som har bestilt, sier Tommy Kvello, daglig leder ved B 20 Brewpub på Tonstad.

B 20 har plass til 35 gjester og Kvello er svært spent på om det blir mer nasjonale restriksjoner denne uken. Hvis det ikke blir utvidede restriksjoner vil de starte med grøtservering på torsdager fram til jul.

Kvello er fornøyd med søndagsmiddagstilbudet som de startet med i høst. Det har vært bra besøkt.

Et bilde som inneholder bygning, utendørs, bord, foran

Automatisk generert beskrivelse

Færre bestillinger til julebord dette året.

  • Vi har dårlig med booking og bestilling av julebord dette året, sier Simen Berge, daglig leder ved Sirdal Høyfjellshotell.

Hotellet satser på julebord siste helg i november og de to første i desember. Da vil det også være livemusikk. I høst har det vært en del arbeidsfolk som har overnattet ved hotellet.

  • Nå fortjener vi fint vær og snø, håper Simen Berge før vintersesongen.

Et bilde som inneholder bygning, utendørs, liten, foran

Automatisk generert beskrivelse

Bestillingene til julebord er kansellert i Tjørhomfjellet.

  • Grupper som hadde bestilt julebord har dessverre kansellert bestillingene nå, sier Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Resort.

Det ser ikke lovende ut med førjulsarrangementer nå. Tjørhom konsentrerer seg heller om sesongåpning av alpinanleggene og de spisesteder som følger anleggene der. – I år satser vi mer på matservering, sier Øystein Tjørhom.

Et bilde som inneholder bygning, utendørs, gress, bilvei

Automatisk generert beskrivelse

Fjellstuå vil ha julemat på søndager.

  • Vi kommer til å ha julemat på søndager for våre gjester, sier Eivind Klemetsen ved Sinnes Fjellstue.