Home>Front>95 fritidsboenheter godkjent i år
Et bilde som inneholder utendørs, snø, bygning, hus Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet

95 fritidsboenheter godkjent i år

Hittil i år er det godkjent 95 nye fritidsboligenheter, mesteparten i Øvre Sirdal, opplyser Marit Rød, saksbehandler ved teknisk etat i Sirdal kommune.

I januar var det 4.445 hytter og leiligheter i Sirdal. Det betyr nå at en er kommet i overkant av 4.500 fritidsboligenheter. Hele 120 ferdigattester er godkjent i år.

For å fortelle om det høye aktivitetsnivået dette året, er 900 søknader av administrativ art godkjent. Det gjelder tilbygg, garasjer, grillboder, sanitæranlegg, ferdigattester og lignende oppdrag. I tillegg er det mange muntlige henvendelser, som tar tid.

Med økende oppdragsmengde, øker presset på å få ferdig søknadene også. En lovpålagt frist er for eksempel tre uker for en komplett søknad skal være behandlet. Går det over den tiden, blir det avtrekk i gebyrene.

Nå jobbes det på spreng for å bli ferdige med en del oppdrag før jul og nyttår. Håndverkere som elektrikere, rørlegger, tømmermenn og murere jobber på travelt for tiden. Lange dager må til for at tidsfrister skal holdes.

Foto: Sinneshyttå har to hytter under oppføring på Rubetødnane.

Annonse

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, fjell

Automatisk generert beskrivelse

Solhytten har startet med bygging på Fåråsen.

Marianna Sverrisdottir Ellingsen, selger i BoligPartner, forteller at fire hytter skal ha overtakelse på tirsdag i Rubetødnane Vest.

  • Da må både VA-anlegg og vei være klar for å kunne utstede ferdigattest, sier Ellingsen. VA er på plass, men veien er ikke helt ferdigstilt enda. Autovern kommer på plass i neste uke.

I år er det solgt 12 av 18 hytter på dette feltet. Høsten har vært helt magisk, sier hun. Nå starter firmaet med Bakken Gård hvor de skal sette opp ni små hytter der campingvognene er plassert i dag. I tillegg skal løa rives og erstattes med ny driftsbygning i første etasje og åtte leiligheter ovenpå.

Et bilde som inneholder gress, himmel, utendørs, natur

Automatisk generert beskrivelse

Den nye veien opp til Soleiknuten og Rubetødnane Vest skal være klar i neste uke.

Sinneshyttå har hatt en god avslutning på året. Sju hytter er solgt og Tor Sigve Vik jobber med to-tre aktuelle kjøpere til. – Dersom de signerer før årsskiftet vil det bli ny salgsrekord på ett år, sier Tor Sigve.

Han sier det har vært et merkelig år, med store svingninger på grunn av Covid 19. Han forventer mye folk til fjells i romjulen og da vil det sikkert bli en del visninger.

  • Vi har tegnet 11 kontrakter for Sirdal Eiendom i Tjørhomfjellet og 2 for Sirdal Bygg i Fåråsen, mens tre har reservert hytter uten kontrakt foreløpig, sier Øystein Tjørhom, daglig leder for Sirdal Resort.
  • Vi er veldig godt fornøyd med salget dette året. Nå gjør vi klar 2 vertikaldelte hytter for salg til påske. Det betyr at fire leiligheter kommer for salg.

Solhytten holder jevn fart og kommer som vanlig ut med et salg på omkring 100 – 120 millioner kroner, opplyser Inge Andreassen hos Solhytten.

Nå selges det hytter i Brendehei, Sinneslia og Fåråsen. Neste år vil en starte med klargjøring av tomter i Svartvassåsen, bak GP-butikken og langs fylkesvei 45.