Home>Alpint>Fidjeland åpner tirsdag
Et bilde som inneholder snø, utendørs, person, gå på ski Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Nyhet

Fidjeland åpner tirsdag

Hvis været holder seg som meldingene tilsier regner jeg med at vi åpner skitrekket på tirsdag, sier Torbjørn Tjensvold, eier og daglig leder av Fidjeland Skitrekk, til Sirdalmedia.

Skitrekket i Ådneram, Ålsheia og Tjørhomfjellet er fortsatt på vent og mangler noe snø før de åpner anleggene.

Tjensvold er fornøyd med produksjonen av kunstsnø. Nå er lenser og slanger demontert i hovedtrekket. Barnetrekket og Fjellheisen gjøres klar til neste frostperiode.

Foto: Torbjørn Tjensvold er klar til åpning tirsdag.

Et bilde som inneholder himmel, person, utendørs, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Runar Tjørhom monterer T-krokene til hovedheisen på Fidjeland.

Lørdag var det full innsats med å montere T-krokene i heisene. 71 T-kroker monteres i hovedtrekket, 51 i fjellheisen og 38 i barnetrekket.

Annonse

  • I dag er det jordmørkt og vanskelig å dosere ut snømengdene. Derfor venter vi til kvelden og natten og benytter lyset på tråkkemaskinene. Da er det lettere å jobbe, sier Tjensvold.

Ånen Ådneram ved Ådneram Skitrekk mangler en del snø før skitrekket kan åpnes. Ådneram regner ikke med at skitrekket blir åpnet før etter nyttår.

Sirdal Skisenter mangler også en del snø før de kan åpne Ålsheia og Tjørhomfjellet. Roy Kleiberg, driftsleder, er svært godt fornøyd med de to kalde døgnene hvor det ble produsert. Kleiberg er imidlertid usikker på meldingene søndag. – Lavtrykk fra sør-vest kan bli gambling, der en enten får mye regn eller mye snø. Spennende døgn i vente, sier Kleiberg.

Ånen Ådneram har kjørt opp løype fra Sirekrok til Grydalen, på Lyseveien, for de som ønsker å gå langrenn. Forholdene er tålig bra etter dagens nysnø.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, dekket

Automatisk generert beskrivelse

Tråkkemaskinen er klar for oppdrag til kvelden.