Home>Alpint>Kø i alpinbakken og på butikken
Et bilde som inneholder snø, utendørs, person, gå på ski Automatisk generert beskrivelse
Alpint Næringsliv

Kø i alpinbakken og på butikken

I Øvre Sirdal er det svært folksomt denne romjulen. Det vrimler av folk. Parkeringsplasser er fulle. Fidjeland Skitrekk måtte si stopp til flere besøkende før klokka 1100 i dag. Også butikkene melder om køer, der kundene slippes inn puljevis.
  • Det er beklagelig å måtte avvise besøkende som vil renne i skitrekket, men vi må overholde smittereglene. Da er det begrensninger hvor mange vi kan ha i anlegget, sier Torbjørn Tjensvold i Fidjeland Skitrekk.

Begrensningene har også sammenheng med at vi bare har et skitrekk åpent. Fjellheisen mangler noe snø akkurat som barnetrekket, før disse kan åpnes. Tjensvold håper å få produsert mer kunstsnø når ny kuldeperiode forhåpentligvis kommer i slutten av uken.

De fleste har vist forståelse for reglene, men mange av dagsturistene fra Stavanger-regionen blir litt sure når de ikke får kjøpe dagskort.

  • Vi prioriterer de med sesongkort. De hadde en dårlig sesong i fjor, så de fortjener å bli behandlet bedre nå, sier Tjensvold og legger til at det er begrensninger for antall personer i varmestuen også.

Foto: Ved Fidjeland Skitrekk var det orden i køen.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, person, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Ikke de beste langrennsforholdene for Luka, Dalibor Sedjak, Frida og Linn Endresen.

Langrennsforholdene er foreløpig ikke de beste, selv om det er svært folksomt i løypene.

Annonse

  • Lite snø, mye is i løypene og ikke spor. Forholdene var ikke de beste, sier Dalibor Sedjak da han og familien kom inn til Kvæven.

De fleste p-plasser ved Kvæven var opptatt av biler. Det samme var p-plassen ved skibruen opp til Hønedalen.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, tre, natur

Automatisk generert beskrivelse

Fullt på parkeringsplassen ved Hønedalen.

Øystein Tjørhom i Sirdal Skisenter, håper alpinanleggene i Ålsheia og Tjørhomfjellet kan bli åpnet med det første. Mannskapene jobber for fullt, men Tjørhom kan ikke si når det åpnes og hva tid det er nok snø. Når de åpner vil de bare selge billetter online og der vil også de med sesongkort prioriteres.

Ånen Ådneram ved Ådneram Skitrekk mangler også snø før de kan åpne skitrekket. Nyttårsaften vil det være langrenn på Lyseveien. Da blir det start og mål ved Buliå. Ingen spor, men langrenn i fristil.

Bård Manneråk Bakken var vakt ved inngangen til Joker Sinnes. De fleste måtte stå i kø før de kunne slippe inn til butikken for å handle. Men alle tok det med et smil og godt humør.

Et bilde som inneholder tekst, person, stående, personer

Automatisk generert beskrivelse

Bård Manneråk Bakken gir antibac til alle kundene som skal handle hos Joker Sinnes.