Home>Energi>Konkurranse om fagfolk
Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, datamaskin Automatisk generert beskrivelse
Energi Front Nyhet

Konkurranse om fagfolk

Jeg tror og håper at Sira-Kvina fortsatt er en attraktiv arbeidsplass. Vi har nå lyst ut fem forskjellige stillinger hvor vi søker etter fagfolk, sier Gaute Tjørhom, administrerende direktør ved Sira-Kvina Kraftselskap til Sirdalmedia.
  • Vi har nettopp rekruttert ny økonomisjef og der var det mange kvalifiserte søkere, fortsetter Tjørhom.

Det er flere år siden Sira-Kvina søkte etter så mange medarbeidere. Derfor er de ekstra spente på responsen. Tjørhom sier det er behov for å styrke organisasjonen, siden det er mange prosjekter på gang. Samtidig må det gjennomføres noen rokkeringer og flere medarbeidere er på vei til pensjonering. Da er det godt med opplæring i en overgangsperiode.

  • Vi er 103 årsverk for tiden, men skal på sikt redusere antall medarbeidere, sier Tjørhom.

Sirdal opplever for tiden mange arbeidstakere som daglig pendler inn til kommunen for å utføre arbeid. Det gjelder spesielt innen fritidsboligmarkedet. De som ønsker faste medarbeidere på Tonstad eller Øvre Sirdal, opplever en hardere konkurranse om fagfolkene.

Flekkefjord Elektro har opplevd konkurransen og mistet fagfolk innen servicemontører. Fire medarbeidere er sluttet. På Tonstad har firmaet rammeavtale med både Sirdal kommune og Sira-Kvina Kraftselskap.

  • Vi jobber for å øke den faste staben på Tonstad. Vi har nå medarbeidere til samtaler etter at de har sett annonsen i Sirdalmedia, sier Tom Erik Johannessen i Flekkefjord Elektro.

På bare fire måneder, midt i en pandemi, har Flekkefjord Elektro vokst fra 35 til 76 ansatte, og blitt en etterspurt kompetansebedrift i flere nye markeder, både lokalt og nasjonalt. Økningen skyldes ny rammeavtale med Aibel i Haugesund, hvor Flekkefjord Elektro dekker flere fagfolk og bransjer.

Når det er knapphet på fagfolk og bevegelse av dem mellom firmaene, så skyldes det blant annet lønnsbetingelser, pensjon, velferdsgoder og utstyr.

Annonse

Produksjonssjef Einar Thygesen hos Sira-Kvina opplever at kraftbransjen er omfattet av den grønne bølgen. Bransjen opplever en oppblomstring for tiden. Derfor er det mange som ønsker jobb her.

Thygesen trekker fram goder som tjenestebolig, gode ordninger internt, kommunens «Sirdalsgoder» og rimelige priser og gode muligheter for barnehageplass og SFO ved skolene.

Foto; Produksjonssjef Einar Thygesen står bak og drøfter en sak med Kjell Ole Tonstad i driftssentralen.

Macintosh HD:Users:Lsir:Dropbox:BSM 2019:2019-05-09 08.24.54.jpg

Gaute Tjørhom forventer gode søkere til de ledige stillingene.

Sira-Kvina har nå ledig følgende fem stillinger: