Home>Front>Nisser, lys og pynt
Et bilde som inneholder innendørs, gulv Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv

Nisser, lys og pynt

Vi har godt salg av nisser, lys og pynt i form av kuler. Dessuten er våre matprodukter og snop veldige populære, sier butikksjef Hildegunn Espeland ved Byrkjedalstunet.
  • Vi kommer sikkert ut med en høyere omsetning dette året. Etter at vi hadde stengt fem uker i vår på grunn av Covid 19, har vi hatt en jevn strøm med kunder fra sommeren og utover høsten, sier Espeland.

I år har det ikke vært cruisepassasjerer på besøk. Nesten ingen utlendinger innom. Men massevis av fastboende og spesielt hyttefolk. Det har vært en jevn trafikk hele høsten.

Foto: Hildegunn Espeland på nisseloftet.

Et bilde som inneholder person, innendørs, fargerik

Automatisk generert beskrivelse

Berit Sola Gilje ved advent- og julelysene.

Kundegruppen er hyttefolk i Hunnedalen og Øvre Sirdal. Noen er stamgjester og kommer igjen og igjen. Stamgjestene kommer innom for påfyll av lys, kaffe og matprodukter. Utlendingene er på jakt etter suvenirer, ullprodukter og nisser.

  • Vi har egen kaffe, produsenten vil jeg ikke røpe. Ellers har vi honning fra Giljastølen og saft fra Frafjord, sier Hildegunn Espeland som er opptatt av det lokale.

Et bilde som inneholder tekst, mat, innendørs, scene

Automatisk generert beskrivelse

Lokal honning fra Giljastøl.

Annonse

Ti ansatte er beskjeftiget med butikken, som har åpent alle dager. De tilpasser og justerer åpningstidene etter sesongene og trafikken.

  • Kvalitet skal dominere framfor kvantitet, enten det gjelder lys- eller matproduksjonen, sier Randi Øvstebø, som har bygget opp Byrkjedalstunet sammen med sin mann, Daniel Øvstebø.

Et bilde som inneholder person, bakke, utendørs, pattedyr

Automatisk generert beskrivelse

Hildegunn Espeland forteller at saueskinn er populært.

Nå i adventtiden, er det familiejulebord på søndagene. Det er godkjent av smitteoverlegen i Gjesdal og der følges strenge smittevernregler.

«Myttji lys å myttji varme» er sangstrofen fra Åge Aleksandersen som slår meg når vi passerer Byrkjedalstunet på vei opp og ned fra hytta i Sirdal.

Atmosfæren i restauranten kommer fra varmen og lukta fra peisen som møter deg når du kommer inn. I tillegg kjenner du den gode matlukten. Lukten av hjemmelaget mat. De nystekte lappene og de hjemmebakte brødene ligger og frister på disken.

Et bilde som inneholder gulv, innendørs, dukke, fylt

Automatisk generert beskrivelse

Massevis av nisser.

Et bilde som inneholder salg

Automatisk generert beskrivelse

Kulene er populære til pynting av juletreet.

Et bilde som inneholder tekst, butikk, rotete, salg

Automatisk generert beskrivelse

Egenprodusert kaffe for Byrkjedalstunet.