Home>Front>Venter 15.000 i romjulen
Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, tak Automatisk generert beskrivelse
Front Kommunen Nyhet

Venter 15.000 i romjulen

I romjulen er det ventet storinnrykk til hyttene i Øvre Sirdal. Ikke urimelig om det kommer omkring 15.000 mennesker. Kommer det snø og alpinanleggene åpner, vil det bli flere dagsturister som kommer i tillegg.

Joker Sinnes, eller GPèn på folkemunne, sammen med Fjellbutikken i Suleskard, gjør alle forberedelser før storinnrykket kommer. Butikkene sammen med spisestedene håper publikum følger smittevernreglene.

Foto: Hilde Tjørhom hos Joker Sinnes ber publikum følge merkingen i butikken.

Et bilde som inneholder tekst, person, butikk, salg

Automatisk generert beskrivelse

Anne May Sirekrok og Perny Haugen ber publikum følge smittevernreglene.

  • I tillegg er det viktig at merkingen følges, slik at det ikke blir opphoping av folk eller møtende når de handler. Vi ønsker best mulig flyt, så får de heller ta praten utenfor når kjente møtes, sier Gerd Madland, daglig leder av Joker Sinnes.

Anne May Sirekrok understreker det Gerd sier. Når Fjellbutikken bare kan ha 12 personer inne samtidig, mens Joker Sinnes kan ha 40, er det viktig med god flyt, slik at publikum slipper å stå i kø utendørs.

  • Vi håper hyttefolket ikke kommer med hele familien på handel samtidig. Vi oppfordrer bare en eller to pr husstand til å handle. Da unngår vi kø og det blir ikke for mange i butikken, sier Anne May og Gerd.

Begge butikkene kommer til å bruke dørvakt for at det ikke skal være mer enn tillatt inne i butikken samtidig. GP har ordnet det slik at du går inn på den ene siden og har utgang på den andre.

Annonse

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, gulv, person

Automatisk generert beskrivelse

Erik Hess handler hos GP med Åse Linn Jomås i kassen.

Fjellbutikken har gått til innkjøp av bålpanne slik at det kan bli miljø utenfor for de som må stå i kø. – Vi må legge forholdene til rette i disse korona-tider, slik at publikum trives, sier Anne May Sirekrok.

Butikkene fikk en salgssvikt da hyttefolket ikke fikk besøke hyttene ved påsketider. Nå er det «tapet» tatt igjen og begge regner med salgsøkning i år. Butikkene holder stengt 1. og 2. juledag. Vareopptellingen er skjøvet til søndag 3. januar. Det vil da bli vanlig åpningsdag på 1. nyttårsdag.

Følg disse reglene:

  • Max 40 besøkende hos Joker Sinnes.
  • Max 12 besøkende hos Fjellbutikken.
  • 1 – 2 besøkende pr husstand.
  • Husk 1 meters avstand.
  • Husk antibac.
  • Føl merkingen i butikken.
  • Respekter vaktene.

Bar- og spisesteder må følge de nasjonale reglene. Det betyr stenging klokka 2400. Siste gjester kan ankomme senest klokka 2200.

Et bilde som inneholder tekst, vindu

Automatisk generert beskrivelse

Joker Sinnes har merket «ruter» for publikum slik at handelen kan gli bedre unna.