Home>Været>Vind og nedbør søndag
Et bilde som inneholder utendørs, snø, fly, natt Automatisk generert beskrivelse
Været

Vind og nedbør søndag

Fra lørdag kveld til søndag er det meldt om ufyse vær. Store mengder med nedbør, 40-50 mm på 24 timer. Vind fra sør-øst og cirka 10 m/s, men vindkastene kan komme opp i 19 m/s. I tillegg betydelig snøskredfare. Det ventes regn langs kysten og snø/sludd i Øvre Sirdal.

Meteorologisk Institutt sendte lørdag ut gult farevarsel, med mye nedbør og snøskredfare. Temperatur, nedbørsmengder og snøskredfare vil variere mye, med lokale forskjeller.

På søndag ventes betydelig snøskredfare i region Heiane. Snøskredproblem med våt snø og nysnø (flakskred).

Ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem. Generelt anbefales det å unngå skredterreng. Skred kan treffe enkelte skredutsatte veier og en sjelden gang bebyggelse.

Foto: Egil Årsland var ute med traktoren og brøytet lørdag.