Home>Front>Drømmeforhold
Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, gå på ski Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Været

Drømmeforhold

Nå er det eventyrlige vinterlige forhold i øvre Sirdal. Hvite vidder og hvite trær dekorerer nå landskapet. Du ser det ene «prospektkortet» etter det andre. Det er bare å snu deg rundt med fotoapparatet, så dukker motivene opp på rekke og rad.

Helt magisk, for å bruke et populært uttrykk. Kan ikke minnes å ha opplevd en så lang kuldeperiode og så mye snø som kom med «Frank» før helgen. Bortsett fra strømbruddene, mobil og bredbånd nede, er det ikke meldt om noen store skader.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, natur, is

Automatisk generert beskrivelse

Mange idyller i naturen nå.

Skogen eller trærne har fått hard medfart enkelte steder. Det samme er tilfelle med linjer og stolpene som holder linjene oppe. Mange plasser ble snøen utrolig bløt og dette frøs seinere til is, dermed «brakk» det ned linjer. Trærne opplevde det samme med bløt snø og is. Nå henger trærne godt og mange er blitt skjeve. Men for turistene er det et vakkert syn å se de spektakulære trærne.

At det er kommet mye snø, sist helg, er det ikke tvil om. Målestasjonen på Sinnes er falt ut og har ingen snødybder. Per Magne Sinnes noterte tirsdag 26. januar 68 centimeter på sin målestasjon. Når en kommer litt mer opp i høyden er det mer og tørrere snø. Da snakker vi om cirka 100 centimeter og mer.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Inge Larsson nyte finværet og de gode løypene fra Haugen til Kvæven.

Annonse

Sirdalsløyper har kjørt opp løyper, men ikke hver dag. Med så stabile forhold er ikke det nødvendig. Sporene er fine, været er kaldt med sol og lettskyet vær. Sånn vil det bli til helgen også, ifølge Yr. Natt til onsdag var det minus 19,6 grader ved Sinnes målestasjon.

Løypene som er klar er de kjente på denne årstiden. Forsbergløypa, Langetjødn – Sinnes skule, Haugen – Kvæven, Degløypa, Fidjelandsvatnet, Finnstølløypa, Instestølløypa, Hønedal, Sesilåmiløypa, Fiskebudalen, Flesebekk til Donsen.

Forholdene ligger til rette for en fin helg på fjellet. Sol og overskyet og lite vind er meldingene. Men kaldt. Fullmåne blir det natt til fredag. God tur i fine løyper.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Løypenettet som er kjørt opp, bortsett fra de svarte løypene til Sirdalsløyper. Ådneram har utvidet med begge sider i Flatstøldalen og opp til Suleskard.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, snø, plante

Automatisk generert beskrivelse

En liten hytte i den hvite granskogen ved Svartevatnet.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, tre, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Snøen og isen er tung for trærne nå.