Home>Nyhet>Eventyrlig og magisk
Et bilde som inneholder tre, utendørs, plante, gren Automatisk generert beskrivelse
Nyhet Turløyper

Eventyrlig og magisk

Frostperioden som vi opplever i vår landsdel for tiden, gir grunn til å ta fram fotoapparatet for å forevige en del flotte motiver. Enten det er snø på grantrærne, eller rimfrost på trær som vokser nær vann eller elver.

Lyset, morgen og kveld, er magisk. Om morgenen renner sola opp over toppene og sukkerbitene blir lyst opp og viser seg fra sin beste side. Og den varme ettermiddagssola er bare vidunderlig. Den faller også ned med solstråler som lyser opp toppene.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, fjell, natur

Automatisk generert beskrivelse

Rim på trærne er vakkert. Her på trærne mellom Valevatnet og Gravatnet.

Per Magne Sinnes, som løper på ski i helgene, passer på istykkelsen i ukene for Sira-Kvina Kraftselskap. Når du kommer opp i høyden, over 800 meter, er det litt mer snø enn der hvor løypene kjøres opp. Mer enn nok til en tur, sier Per Magne.

Med så lite snø på isen som det er nå, fryser isen fort i denne sprengkulden. Per Magne regner med å ta en tur i neste uke for å sjekke tykkelsen på isen. Om den er sikker eller ikke.

I løypene til Sirdalsløyper og Ådneram-løypene er det hardt og isete. Aldri før har ny snø vært mer velkommen enn nå. Det er ikke mange plasser det finnes spor. Mesteparten er flatt og best for skøyting.

Annonse

Mens kulden holder seg i neste uke, ifølge meldingene, er det også meldt litt snø. Ikke mye, men kanskje nok til å få et mykere og bedre føre.

Vinteren er lovende så langt. Alpinanleggene har fått produsert mye kunstsnø. Noen har fått nok kunstsnø for i år, mens andre trenger mer i neste uke.

Vinteren er i rute og heldigvis går det mot lysere tider. Og kanskje mindre koronarestriksjoner når vaksinen sprer om seg.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, dekket

Automatisk generert beskrivelse

Her går solen ned ved 1530-tiden torsdag.