Home>Alpint>Kjempegode alpinforhold
Et bilde som inneholder utendørs, snø, vannfartøy, transport Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Nyhet

Kjempegode alpinforhold

Nå er det supre forhold i alpinanleggene. Den meteren med natursnø som kom sist helg, gjorde godt oppå kunstsnøen. De preparerte bakkene er bare fantastiske. Alle skitrekk er åpne. Du kan kjøre på kryss og tvers som vanlig.
  • Nå er det kjempegode forhold. Løypene er utmerkede, sier en fornøyd Torbjørn Tjensvold i Fidjeland skitrekk.
  • Helt unikt til å være i januar med mye snø og stabile værforhold. Alle trekkene er klare og vi har åpent også på fredag, sier Magne Ådneram ved Ådneram skitrekk.

Parken er blitt utvidet denne uken og Ådneram har nå åtte elementer klargjort; fire hopp, tre railer og et lite hopp. I tillegg er alle langrennsløyper kjørt opp i Ådneram-distriktet.

Foto: Ålsheia skitrekk er preparert og klar for publikum.

Et bilde som inneholder utendørs, linjetegning

Automatisk generert beskrivelse

Løssnø-kjøring er populært med så mye nysnø.

Driftsleder, Roy Kleiberg, ved Sirdal Skisenter smiler i takt med sola. Nå er det nydelige forhold. Kunne ikke vært bedre en januardag. Superlativene er mange fra Roy.

Øystein Tjørhom, daglig leder, opplyser at dagskortene for helgen er utsolgt. Lørdag er det heller ikke ledige halvdagskort, men på søndag er det 200 ledig på formiddagen og 64 på ettermiddagen i skrivende stund, på torsdag. Ellers blir det kveldskjøring fredag og lørdag i Ålsheia.

Annonse

Tjørhom sier de har økt kapasiteten en del, men må se hvordan brukerne oppfører seg. Om de vil bruke hele anlegget, er det muligheter for å øke kapasiteten mer.

Kleiberg er irritert over informasjonen fra Agder Energi Nett forrige søndag. Da fikk han plutselig en SMS om at strømmen blir borte om 15 minutter. Ingen tok kontakt direkte. Den korte tiden før nedstenging skapte kaotiske tilstander, noe som skal unngås i koronatider og på folkesamlinger.

  • 15 minutter, sammen med 17 minusgrader er i minste laget når du skal tømme hele anlegget og spesielt stolheisen, sier Kleiberg og sier sluttresultatet gikk greit, tross knapp tid.

I fjellheisen, forlengelse av Ålsheia, brakk en lysmast rett over heisen i uværet sist helg. Den er ikke ordnet. Ellers er alle skitrekk åpne. Bakkene er preparert så nå håper Kleiberg at alle anlegg benyttes. Deler av parkelementene er klargjort denne uken.

Pressekontakt Nils Tore Augland i Agder Energi beklager kort varsel til brukerne i Tjørhomfjellet, Svartevatnet-området søndag angående nytt strømbrudd. Et helikopter oppdaget under befaring en linje som var falt på bakken. Det innebar en stor risiko som måtte utbedres på kort varsel. Augland er enig med Sirdal Skisenter at varslingen ikke var god nok.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, natur

Automatisk generert beskrivelse

Godt preparerte bakker i Ådneram skitrekk.