Home>Front>Kraftig snøfokk og vind
Front Været

Kraftig snøfokk og vind

Nå drar det seg til med det varslede uværet. I Øvre Sirdal er det kraftig snøfokk og vind på omkring 10 m/s. Vinden vil øke utover ettermiddagen og kvelden og vindkastene kan bli det dobbelte.

Både Vegvesenet og Sirdal kommune har kommet med oppfordringer og sendt ut farevarsel om at folk bør holde seg hjemme til uværet gir seg utpå dagen i morgen.

  • Jeg er glad regnet i morges er erstattet med snø. Nå legger snøen seg og det betyr litt mindre glatt i bakkene. Det blåser kraftig og sikten er i perioder dårlig på Haugefjedl og Brendehei hvor jeg brøyter, sier Jøren Vik som brøyter for Sinneshyttå.
  • Hvis det kommer, som meldt, nærmere en meter snø det kommende døgnet, vil det bety vanskelige kjøreforhold, sier Vik.

Foto: Snøfokk og vind torsdag ettermiddag på Sinnes.

Et bilde som inneholder utendørs, person, snø, rød

Automatisk generert beskrivelse

Thorhild Skundberg Jensen hadde kledd seg godt i det sure været på Sinnes. Hun hadde brodder og gode briller.

Det er sendt ut følgende farevarsel for Sirdalsområdet, kraftig snøfokk, jordskredfare, mye regn, flomvarsel, kraftige vindkast, snø og stor snøskredfare.

På Sinnes er det minus to grader og sterk vind ved 1530-tiden. Rogaland Fylkeskommune har meldt at fylkesvei 45 eller Hunnedalsveien kan bli stengt på kort varsel. Det snør fra Øvstabø og oppover og vinden er fra sør. Det er stor fare for snøskred enkelte områder på Rogalandssiden.

Annonse

Sirdal kommune har også sendt ut farevarsel på SMS: – Det forventes kraftig vind og store mengder nedbør i form av regn og våt snø i høyden. Dette medfører stor snøskredfare (rødt farenivå) og vanskelige kjøreforhold. Vi oppfordrer alle til å unngå unødig ferdsel og til å være ekstra oppmerksomme på disse forholdene, skriver Sirdal kommune.

Et bilde som inneholder snø, utendørs

Automatisk generert beskrivelse

Mye vann i kjørebanen på Sinnes ved skolen.