Home>Alpint>Kunstsnøen venter i åtte bakker
Et bilde som inneholder snø, utendørs, tre, gå på ski Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front

Kunstsnøen venter i åtte bakker

Sprengkulden denne uken har hjulpet godt på produksjonen av kunstsnø i Øvre Sirdal. Åtte bakker er klar for alpinentusiastene på lørdag. På dagtid er det omkring 12 – 15 minusgrader, mens det på kvelder og netter kryper ned mot 20-tallet.

Sprengkulden skal holde seg til neste helg, viser meldingene fra Yr. Litt snø er ventet, men det er heller lite med natursnø som er forventet å komme de neste dagene.

  • Forholdene for snøproduksjon er helt glimrende. Med en luftfuktighet ned mot 60, er det enorme muligheter for god produksjon. Denne uken har vært helt eventyrlig, sier driftsleder Roy Kleiberg i Sirdal Skisenter.

Foto: Mye snø er klar i trekket i Hulderheimen.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Snøproduksjonen i stolheisen ble avsluttet torsdag formiddag.

Dosering og tråkking av bakkene vil ikke begynne før fredag og natt til lørdag. Fuktigheten må få renne ut av snøhaugene først. På lørdag skal Hulderheimen, Stolheisen og Ålsheia være klar for bruk.

  • For de med sesongkort er det ingen begrensninger. Når det gjelder dagskort er det utsolgt for helgen, men vi har formiddagskort (kl 0930-1230) og ettermiddagskort (klokka 1230 -1530), sier daglig leder, Øystein Tjørhom i Sirdal Skisenter.
  • Stolheisen vil nå være i drift hver dag.

Torbjørn Tjensvold i Fidjeland Skitrekk har pakket ned snøproduksjonsanlegget for denne vinteren. Nå har de fått nok kunstsnø for denne sesongen.

Annonse

Hovedtrekket er klart, sammen med barnetrekket. Fjellheisen vil ikke være klar før til neste helg. Der gjenstår fortsatt mye arbeid med dosering og tråkking.

Ådneram Skitrekk har klart barnetrekket, hovedtrekket og fjelltrekket til lørdag, opplyser Ånen Ådneram. Forholdene er gode i bakken nå.

Når det gjelder langrenn, har Ådneram kjørt spor fra Buli til Grydalen. Mot Sirekrok er det skøytetrase, der er det mindre snø. I Grydalen er isen sjekket og der skal den være god.

Damvokter, Per Magne Sinnes, i Sira-Kvina Kraftselskap, opplyser at isen i de regulerte vann foreløpig ikke er sikre. Sinnes vil ikke anbefale kryssing av noen vann enda.

I neste uke skal Sinnes og en kollega sjekke tykkelsen på isen. Med den sprengkulden som er nå, regner Sinnes med at isen fryser fort siden det er så lite snø.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, natur, dekket

Automatisk generert beskrivelse

Store snøhauger er produsert i Hulderheimen denne uken. Nå skal de doseres ut.