Home>Været>Mye nedbør – sterk vind meldes
Et bilde som inneholder snø, utendørs, gå på ski, natur Automatisk generert beskrivelse
Været

Mye nedbør – sterk vind meldes

Torsdag er det ventet uvær, melder Meteorologisk Institutt i Oslo. 45 mm nedbør er værmeldingen for målestasjonen på Sinnes. Utover ettermiddagen vil det øke på med vindstyrke fra sør-øst opp til liten kuling, eller 25 m/s i de verste vindkastene.

Onsdag har en del av den tørre snøen fokka seg i veien. På fylkesvei 45 gjennom Hunnedalen var det varierende sikt da vi kjørte den veien ved lunsjtider. Vinden har vært på 4-5 m/s. Men vindkast opptil 17,6 m/s var kraftige og gjorde mer av seg da de råsene kom.

Et lavtrykk fra Nordsjøen er på vei innover Sør-Norge. Gule farevarsler og ett rødt er sendt ut for morgendagen og natt til fredag. Det er kraftig snøfokk, jordskredfare, mye regn, kraftige vindkast og stor snøskredfare.

Da vi kjørte opp onsdag, var det mest vind fra sør-øst og snøfokk ved Øvstabø-bommen og sletta etterpå. I enden på sletta hadde snøen bygget seg opp i fender. Ellers var det snøføre, ispartier og glatt i perioder.

De som kjører traktor og holder veinettet i hyttefeltene farbare, har lagt noen planer i dag for morgendagen. Alt etter hvilken værtype det blir. De håper mest på snø, men blir det regn, kan det lett bli såpeglatt på veiene. Da er det mer behov for strøing enn brøyting.

Foto: Risa-bilen brøyter fylkesvei 45 på toppen av Beinesdalen langs Gravatnet.

Annonse

Filmsnutt: Her kommer biler og brøytebil på sletta ovenfor Øvstabø-bommen,

Det er sendt ut mange faresignaler for morgendagen