Home>Front>Omsetningsrekorder i 2020
Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, mann Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Omsetningsrekorder i 2020

Dagligvarebutikkene i Sirdal kan notere salgsrekorder for 2020, til tross for nesten ikke handel i 5-6 uker i mars-april. Årsaken til det var smittesituasjonen på grunn av koronaen da landet fikk en bråstopp 12. mars og selvsagt hytteforbudet som kom før påske.

Hytteforbudet og nedstengte alpinanlegg gjorde at butikkene merket endringene ganske raskt, da hytteeierne uteble. Verst var det nok for Fjellbutikken i Suleskard med sine 30 faste innbyggere i Ådneram-Suleskard-distriktet. Butikken måtte redusere åpningstidene til et minimum i denne perioden. Men så tok det seg raskt opp fra mai og ut året.

  • Vi fikk en vekst på ti prosent og kom ut med en netto omsetning på 10,5 millioner kroner. Det er ny salgsrekord for vår butikk og vi er kjempefornøyde med det sluttresultatet, sier Anne May Sirekrok, daglig leder for Fjellbutikken i Suleskard.

Foto: Geir Helge Tjørhom er fornøyd med sluttresultatet av 2020.

Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Anne May Sirekrok gleder seg over 10 prosent vekst.

Hun er imidlertid veldig spent på utviklingen i år, om det vil fortsette med vekst eller ikke. Vær og føreforhold vil nok ha en påvirkning på hyttebesøkene i helgene framover. Januar 2020 minnes hun at det var dårlig vær og det håper hun å unngå i år.

Joker Sinnes eller GP`en på folkemunne, kom ut med en vekst på 8-9 prosent i fjor. Eier, Geir Helge Tjørhom, er fornøyd med den utviklingen, til tross for mange millioner kroner i tapte inntekter da påsken og noen uker før og etter hvor det var stengte hytter og alpinanlegg.

Annonse

  • Vi kommer ut med en omsetning på over 50 millioner kroner, og det er ny rekord for oss, sier Tjørhom.

Ferier, helger og romjulen har Joker Sinnes hatt mye besøk og de handlende er blitt sluppet inn puljevis. Trafikktallene viser at det har vært mange besøkende i 2020.

Et bilde som inneholder tekst, utendørs, bygning

Automatisk generert beskrivelse

Coop Extra på Tonstad har fått et helt nytt ”ansikt”, ute som inne.

Bestyrer, Aud Fintland ved Coop Extra Tonstad, åpnet ny butikk i desember 2019. Det første driftsåret viser gode tall med over 20 prosent vekst i 2020. Omsetningstallene vil hun ikke røpe.

  • Etter at vi la om til Coop Extra, er kundene svært godt fornøyd med tilbudene og åpningstidene (fra klokka 0700 – 2300), sier Fintland.

Mange hyttefolk handler også i butikken etter omlegging til Coop Extra. De er fornøyde med tilbudene.