Home>Front>Par funnet på Storevatn-hytta
Et bilde som inneholder kart Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Turløyper

Par funnet på Storevatn-hytta

Klokken 04.22 i morges ble et par i 50-årene funnet i Stavanger Turistforenings hytte, Heibergtunet Storevatn. Like før midnatt ble det iverksatt en større leteaksjon, etter at paret ble meldt savnet av familien.
  • Leteaksjonen var en misforståelse, for paret hadde ikke planer om å være tilbake i Ådneram søndag kveld, sier operasjonsleder Brit Randulff ved Sør-Vest Politidistrikt.

Paret hadde lørdag parkert bilen sin ved bommen inn til Flatstøldalen. Det var fjellvante folk som var på tur i det fine vinterværet. Paret ble meldt savnet ved 21-tiden etter at familien ikke fikk kontakt med dem.

Et bilde som inneholder bord, innendørs, person, bærbar PC

Automatisk generert beskrivelse

Leteaksjonen ble ledet fra Frikvarteret i Ådneram. Fra venstre Ivar A. Nøttestad, speiderne, politiets innsatsleder, Kim Flakstad og representant fra Røde Kors.

For letemannskapene ble det en strabasiøs leteaksjon i minus 20 grader og mye tung nysnø som de måtte ta seg fram i. Paret overnattet i hytta og ante ikke at de var savnet før snøscooterpatruljene kom.

Politiet slo alarm rett før midnatt og det var samling ved speidernes Frikvarter i Ådneram. Foruten speiderne, var Røde Kors Hjelpekorps, Norsk Folkehjelp, Øvre Sirdal leitegruppe og Norske Redningshunder med i leteaksjonen.

Et bilde som inneholder utendørs, gress, vann, natur

Automatisk generert beskrivelse

Heibergtunet Storevatn ligger like ved Storevatn. Foto: Stavanger Turistforening.

Annonse