Home>Alpint>Sprengkaldt i natt – minus 25,9
Et bilde som inneholder himmel, utendørs, snø, natur Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Nyhet

Sprengkaldt i natt – minus 25,9

I natt var det sprengkaldt i Øvre Sirdal. Målestasjonen på Sinnes hadde 24,7 minusgrader som laveste temperatur i natt. Ved 8-tiden var den 23,8 minusgrader. Kaldest var det ved Sinnes skule, der en beboer melder om 25,9 minusgrader. 

 Alf Skreå i Skreå melder om minus 20,5 grader i morges, mens Frikvarteret i Ådneram melder om 22,3 minusgrader  Ådneram og Suleskard Fjellgrend hadde omkring 13 – 15 minusgrader i morges.. 

 Værutsiktene er sol og klart vær fredag. Lørdag kommer et lavtrykk innover og det betyr skyer og mer påfyll av snø utover søndagen, melder meteorologisk Institutt.  Sprengkulden vil gi seg og litt høyere temperaturer er ventet. 

 Denne uken er blitt brukt flittig til å preparere langrennsløyper og alpinbakker.  35 centimeter snø er målt ved målestasjonen på Sinnes i morges.  Snøen er lett og tørr og har derfor krympet med 10 centimeter denne uken.  

Fylkesvei 45 fra Byrkjedal og oppover Hunnedalen er snødekket og isete, og det er glatte partier underveis. Det anbefales å kjøre rolig og avpasse farten etter forholdene. Gode dekk er en selvfølge.

Fidjeland skitrekk er endelig klare med alle trekkene; barnetrekk, hovedtrekk og fjelltrekk. ❄️

Kapasiteten er økt når hele anlegget er åpent, men de må dessverrefortsatt stoppe salg av billetter dersom grensen nås.

Annonse

Det er fremdeles flere smittevernstiltak som må følges og de viktigste er:

♦️ Hold minst en meters avstand til andre gjester (eller en stavlengdes avstand som vi kaller det)

♦️ Påbud om bruk av hansker i kø og i skitrekkene

♦️ Det anbefales sterkt å bruke buff/skjerf

♦️ Ikke besøk anlegget dersom du ikke er frisk

♦️ Stå en og en på t-krokene. Unntak gjelder personer i samme husstand.

Ådneram Skitrekk har alle tre skitrekkene klar. Denne helgen vil de også ha åpent på fredag. Skitrekket har også hatt tid til å bygge park denne uken.

Sirdal Skisenter er utsolgt for dagskort for denne helgen, opplyser Øystein Tjørhom, daglig leder. Hvis det kommer lite med sesongkort, vil de selge halvdagskort fra 12-tiden. Stolheisen kjøres nå hver dag.

Hulderheimen, stolheisen og Ålsheia er klar for turister denne helgen. Snøen som er kommet tidlig denne uken er lett og tørr og den bygger lite. Det betyr at en del trekk fortsatt ikke er tatt i bruk. Da må en vente på natursnø, før resten kan åpnes.

Foto: Ådneram Skitrekk har gjort klar parkområdet.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, fjell, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Utfordrende løyper i parken til Ådneram Skitrekk.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Løypene som er klar i Ådneram og Sirdalsløyper sine.

Et bilde som inneholder utendørs, tre, snø, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Tråkkemaskinene var tidlig ute i morges for å klargjøre løyper.

Ånen Ådneram forteller at det er kjørt med tråkkemaskin på vestsiden av Flatstøldalen. I tillegg er Sirekrokløypa kjørt og også inn til Grydalen.

Sirdalsløyper kjører nå det faste rutemønster, bortsett fra Langedalen i Forsbergløypa som mangler nok snø. Ellers er det fine og faste spor. Degløypa er kjørt sammen med Forsbergløypa (delvis), Fåråsen, Nesedalen, Finnstøl, Hønedalen, Sesilåmitraseen, Fiskebekk opp til Sandtjødnbakkene.

Sirdalsløyper får klager over hunder som springer løse i løypene, både med og uten hundeeier i nærheten. Det minnes om at det er påbudt med bånd i alle skiløyper.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, natur, skibakke

Automatisk generert beskrivelse

Fine spor venter turistene.