Home>Nyhet>Travel helg for legevakten
Et bilde som inneholder person, innendørs, vegg Automatisk generert beskrivelse
Nyhet

Travel helg for legevakten

Nyttårshelgen har vært travel som legevakt, nesten så hektisk som en påskehelg, sier Paul Otto Anders Vindelev, kommuneoverlege i Sirdal kommune, til Sirdalmedia.

Mesteparten av oppdragene kommer fra øvre dalen og de 15.000 – 20.000 turistene som har vært der i romjulen og nyttårshelgen. På Tonstad har det vært noen få legevaktbesøk, som vanlig.

En del av oppdragene skyldes fyll og slåssing, da ender det gjerne med kutt. Vedelev sier at ikke alle har vært like flinke til å holde Covid 19 forskriftene. Han kan heller ikke si om noen er blitt smittet eller ikke. Det må den enkelte som har mistanke sjekke i sin hjemkommune.

  • Avstanden har ikke vært god alle steder. Joker Sinnes eller G.P.Tjørhom har holdt forskriftene meget bra og brukt vakthold for å regulere trafikken til butikken, sier en fornøyd kommuneoverlege.

Vindelev kan ikke rapportere om noen livstruende oppgaver blant alle turistene denne helgen. De fleste legebesøk har sammenheng med ski, snø og alpint.

Sirdal kommune har vært flinke til å informere hytteeierne om smittereglene før jul, i romjulen og før nyttårshelgen. I tillegg har dagsturister fått melding da de passerte kommunegrensen. Tellingene viser at SMS-ene har vært mellom 25.000 – 30.000 hver gang de har sendt ut påminnelse til turistene.

Foto: Her måtte kommuneoverlege Vindelev sy syv sting i armen etter et uhell.

Annonse

Et bilde som inneholder person, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Kommuneoverlege Paul Otto Anders Vindelev sjekker en pasient med kuttskader i armen.