Home>Alpint>Tre skitrekk åpne i helgen
Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, person Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front

Tre skitrekk åpne i helgen

Denne helgen vil tre skitrekk være åpne i Øvre Sirdal. Det er Ålsheia, Fidjeland og Ådneram. Alle med begrensede områder. Stolheisen i Tjørhomfjellet har stått stille i to dager nå på grunn av tekniske problemer.
  • Vi sliter med «hjernen» i stolheisen som styrer sikkerhetssystemet ved returstasjonen på toppen av heisen, sier Roy Kleiberg, teknisk leder i Sirdal Skitrekk.

Foto: Roy Kleiberg beklager at stolheisen står.

Kleiberg forsøkte først å få hjelp fra Voss, hvor nye deler ble sendt med taxi. Uten hell. Så er fabrikanten i Italia kontaktet. Teknikerne setter seg sammen lørdag for å programmere ny CPU («hjerne») og deretter sende den til Tjørhomfjellet.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, skyer, dag

Automatisk generert beskrivelse

Skitrekkene benytter nå kuldebølgen å produsere snø.

Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Skisenter, sier det bare er tragisk med alle uhellene i 2020. Nå benyttes tiden til å produsere mer snø i Tjørhomfjellet. Hulderheimen skal klargjøres sammen med stolheisen. Mens snøkanonene går, så må publikum holde seg unna produksjonen. Dette anses nå å være et anleggsområde og publikum har ikke adgang.

Når Tjørhomfjellet ikke har noe å tilby, er Ålsheia klargjort. De 100 som har kjøpt dagskort der, får bruke billettene sammen med de som har sesongkort.

Annonse

Fidjeland Skitrekk har heller ikke så stor kapasitet, siden bare hovedtrekket er klart for bruk. Derfor prioriteres de med sesongkort og dagskort selges så langt det er mulig før grensen er nådd. Fjellheisen og barnetrekket klargjøres nå for bruk i neste uke.

Ådneram Skitrekk åpner også hovedtrekket lørdag. Men fjelltrekket og barnetrekket må vente en uke før det kan brukes, sier Ånen Ådneram.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, natur, bakke

Automatisk generert beskrivelse

Snøkanonene går for fullt i skitrekkene.