Home>Front>Vinterleirplass i lavvo
Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, gå på ski Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Turløyper

Vinterleirplass i lavvo

Speidernes beredskap i Ådneram holder nå på å etablere en vinterleirplass med fem lavvoer i Flatstøldalen. Sparebankstiftelsen SR-Bank bevilget i høst 60.000 kroner til innkjøp av telt og utstyr.

Leirplassen vil inneholde fem telt når alle er på plass. Da skal leirplassen inneholde to telt til utstyr og to til overnatting, samt et skikkelig felles «festival-toalett-telt».

Det er to områder. Hvert område er laget for 4-7 personer. Teltene har vedovn. Videre er det kjøkkenutstyr som kokeutstyr, stormkjøkken og gryter til vedovn, vannbøtter, oppvaskutstyr og tørkehåndkle. I tillegg er det kost og spader.

Foto: Ole Sletten åpner lavvoen sammen med Arne Riska.

Et bilde som inneholder gulv, innendørs, skitten

Automatisk generert beskrivelse

Vedovnen varmer fort opp lavvoen. «Gjerdet» rundt ovnen som god sikkerhet.

Deltakerne må ta med personlig utstyr, skikkelig vinterunderlag, sovepose, personlig spade, ullklær, ekstra votter og lue, mat tallerken, kopp, bestikk og ellers det som bør være i sekken for en skitur med overnatting.

Annonse

  • Dette er ment å være for speiderpatruljer i alderen 11 – 16 år, hvor de får sjansen til å reise på tur alene og oppleve overnatting i naturen, sier Ivar Nøttestad, ildsjelen for Speidernes Beredskap og Frikvarteret i Ådneram.
  • Her skal de unge lære mestring i sikre omgivelser. Vår oppgave er å tilrettelegge for friluftsliv. Hvordan det er å overnatte ute om vinteren, på en skjermet plass. Beredskapsgruppen er ikke langt unna, hvis det er behov for hjelp, sier Nøttestad.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, gå på ski, dekket

Automatisk generert beskrivelse

Leirplassen ligger mellom skiløypen og elva.

Dersom speidere ikke bruker leirplassen hver helg, vil den bli leid ut til publikum. Hver tirsdag vil facebooksiden til Frikvarteret opplyse om det er ledig eller ikke.

Alle teltene har tregolv og har en familie ikke gode nok liggeunderlag og soveposer, kan det leies hos Frilager.no. Annet utstyr kan også leies, hvis det er ønskelig.

Leirplassen ligger ved skiløypen i Flatstøl, cirka 3,5 kilometer fra Frikvarteret.

Patruljen eller roverlaget kan dra opp for en langhelg og ta leirplassen som første stopp. Så kan de fortsette til turisthyttene Grautheller eller Taumevatn for neste overnatting.

Mulighetene er mange. Lavvoen venter med ved og kokeutstyr. Deltakerne må ta med mat, pakke sekken og spenne på skiene for en opplevelsesrik helg i naturen.

Et bilde som inneholder blå

Automatisk generert beskrivelse

Gode toalettforhold med eget telt. Her er det toalett og pissoar.

Et bilde som inneholder person, utendørs, utendørsobjekt, telt

Automatisk generert beskrivelse

Ole Sletten og Arne Riska i åpningen av lavvoen.