Home>Alpint>Bedre værutsikter for neste uke
Et bilde som inneholder himmel, utendørs, snø, transport Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Skiløyper Været

Bedre værutsikter for neste uke

Værutsiktene for neste uke er bedre enn det som har vært denne uken. Yr melder om oppholdsvær, litt sol, litt minus og kaldere fra torsdag. Nå er det nordvest vind og styrke 27 m/s på toppen av Tjørhomfjellet. Det betyr at stolheisen står med så mye vind. Huldreheimen går for fullt og med bare en heis blir det kø.

Ådneram Skitrekk går også for fullt i dag. Der har det ikke vært problemer på grunn av god såle med kunstsnø. Fidjeland Skitrekk melder også om gode forhold, men det har gått hardt utover natursnøen denne uken.

Foto: Stolheisen står på grunn av sterk vind.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, gå på ski, personer

Automatisk generert beskrivelse

Kø ved trekket i Huldreheimen.

Øystein Tjørhom i Sirdal Skisenter forteller at det har vært mye nedbør den siste uken. Det har resultert i opphoping av vann enkelte steder. Pumper måtte settes i gang i Ålsheia for å få bort alt vannet.

Preparering og tråkking av sammenkoblingen mellom Ålsheia og Tjørhomfjellet vil ikke starte før i natt. Derfor kan ikke Tjørhom si noe om det blir åpnet opp for mer salg av dagskort før en ser hvordan forholdene blir etter at tråkkemaskinene har kjørt. Inntil videre er det stopp i salg av heiskort.

Annonse

Et bilde som inneholder utendørs, snø

Automatisk generert beskrivelse

Tråkkemaskinene står og venter på bedre forhold.

Ånen Ådneram forteller at det ikke blir kjørt med tråkkemaskinen i langrennsløypene. – Det er altfor mye vann i terrenget til at vi kan komme fram med tråkkemaskinen. Dette gjelder fra Lyseveien til Flatstøldalen, sier Ånen Ådneram og legger til at det trenges både kulde og påfyll av nysnø.

I løpet av den siste uken er det kommet så mye regn at snødybden har blitt halvert mange steder. 30-40 centimeter er målingene nå. Verst er all fuktigheten i snøen. Den må få trekke ut før en kan kjøre med tråkkemaskiner. Sirdalsløyper avventer derfor med å kjøre løyper til forholdene bedrer seg.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, natur

Automatisk generert beskrivelse

Overvann ved Beinesvatnet. Det er det mange vann som har fått overvann den siste uken.

Et bilde som inneholder snø, skiheis, utendørs, skibakke Automatisk generert beskrivelse

Skitrekket i Huldreheimen gikk for fullt fredag.