Home>Front>Imponerende å satse i koronatid
Et bilde som inneholder person, mann, innendørs, stående Automatisk generert beskrivelse
Front Kvæven Nyhet

Imponerende å satse i koronatid

Ordfører Jonny Liland (ap) sa under åpningen av Kvæven kafé onsdag at det er imponerende at det er noen som tør å satse på noe nytt under korona-tider. Dette er andre åpningen Liland er med på i Øvre Sirdal på kort tid. Sist var det Sirdal Sport & Frilufts -butikk som ble åpnet.

Liland hadde tro på konseptet med opplevelser av ren natur. Han hadde tro på at dette ville bli mer etterspurt i framtiden.

Per Øyvind Grimsby og Roald Klungland, eierne av Sirdal Safari and Adventures AS, har inngått avtale med Sirdal kommune om leie av kafelokalene og flere av bygningene på Kvæven. Mynkya AS skal daglig drifte kafeen i samarbeid med Sirdal Safari and Adventures AS.

Foto: Jonny Liland (ap) åpnet kaféen på Kvæven og Per Øyvind Grimsby mottok blomster.

Eierne av SSA, Per Øyvind Grimsby og Roald Klungland.

  • Denne kafeen er en del av et større konsept med overnattinger her på Kvæven samt guidede turer i distriktet og gjerne til Kjerag, sa Grimsby og la til at han og Klungland hadde hatt denne tanken lenge.
  • Vi ser muligheter her på Kvæven, med de historiske bygningene og kulturen som er samlet her.

Begge gleder seg til å vise naturen og det skal gjøres med stolthet. Det skal satses på lokal mat og Grimsby garanterte at det alltid skulle være ørret fra Svartevatnet om sommeren. Der har selskapet inngått en avtale med Statskog.

Annonse

Et bilde som inneholder person, vegg, innendørs, stående

Automatisk generert beskrivelse

De ansatte ved Kvæven kafé er fra venstre Guglielmo Tarantino, Iva Brkovic, Valeria My og Francesco Giampino.

Åpningstidene på kafeen vil være fra klokka 1000 hver dag, men stengetiden er foreløpig ikke avgjort. De håper på kveldsåpent både fredag og lørdag i helgene. De satser på lokale produkter og spesialiteter. Skjenkebevillingen fra kommunen gir selskapet muligheter til å ha åpent fra klokka 0800 til 0200 hver dag, hele året. Mynkya-selskapet har bevilling til å servere øl og vin, samt brennevin.

Utenfor kafelokalene vil det komme et mindre område som gir muligheter for uteservering. Det må være avgrenset og inngjerdet.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, person, mat

Automatisk generert beskrivelse

Elgsuppe eller fiskesuppe ble servert av Francesco Giampino og Guglielmo Tarantino.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs

Automatisk generert beskrivelse

Valeria fikk vist sin kreativitet med denne kaken av en sau på grønn mark.