Home>Kvæven>Kvæven kafe åpner onsdag
Et bilde som inneholder person, innendørs Automatisk generert beskrivelse
Kvæven Nyhet

Kvæven kafe åpner onsdag

Kvæven kafe åpner etter planen på onsdag. Vi trenger noen dager med innkjøring før vinterferien starter neste helg, sier Per Øyvind Grimsby, en av eierne av Sirdal Safari and Adventures AS.

Firmaet har inngått avtale med Sirdal kommune om leie av kafelokalene og flere av bygningene på Kvæven. Mynkya AS skal daglig drifte kafeen i samarbeid med Sirdal Safari and Adventures AS.

  • Navnet på kafeen er Kvæven kafe. Vi vil gjerne bygge videre på tradisjoner og ta vare på historien som finnes i disse lokalene, sier Grimsby.

Foto: Oppussing av interiøret av Valeria og Iva.

Et bilde som inneholder tekst, tre, brett, beholder

Automatisk generert beskrivelse

Kvæven kafe skal lokalene hete.

Iva Brkovic kommer fra Kroatia og hun er samboer med Guglielmo Tarantino fra Italia. De har de tre siste årene jobbet ved Sirdal Høyfjellshotell. Valeria My og Francesco Giampino er fra Italia og de har de fem siste årene jobbet ved Sinnes Fjellstue.

Åpningstidene på kafeen vil være fra klokka 1000, men stengetiden er foreløpig ikke avgjort. De håper på kveldsåpent både fredag og lørdag i helgene. De satser på lokale produkter og spesialiteter. Skjenkebevillingen fra kommunen gir selskapet muligheter til å ha åpent fra klokka 0800 til 0200 hver dag, hele året. Mynkya-selskapet har bevilling til å servere øl og vin, samt brennevin.

Annonse

Utenfor kafelokalene vil det komme et mindre område som gir muligheter for uteservering. Det må være avgrenset og inngjerdet.

Mynkya skal også ha et nært samarbeid med Sirdal Safari når de kommer i gang med sine aktiviteter til sommeren. Nå er det oppussing av lokalene, sammen med nye stoler og bord og annet utstyr, som skal på plass før åpningen.

Et bilde som inneholder tekst, innendørs, bord, sitter

Automatisk generert beskrivelse

Iva og Valeria klargjør lokalene.