Home>Front>Par funnet ved Eikebrekka
Et bilde som inneholder kart Automatisk generert beskrivelse
Front Turløyper

Par funnet ved Eikebrekka

Like før klokka 1600 mandag lokaliserte redningshelikopteret det paret som det hadde vært leting etter siden søndag kveld. De hadde skrevet i hytteboka at de skulle til Bjordal, men endte opp i Eikebrekka. Heldigvis en lykkelig slutt.

Lørdag parkerte paret, opprinnelig fra Randaberg og Stavanger, på Skreå. Derfra fulgte de Stavanger Turistforenings løype inn til Støle turisthytte. Her overnattet de fra lørdag til søndag.

Da paret ikke vendte hjem søndag, kom det bekymringsmelding til politiet om de savnede, ved 21-tiden. Letegruppen ble kontaktet og Espen Omlid, Arnt Åge Skreå og Johan Flesjå kjørte med snøscooter inn til Støle. Der fikk de bekreftet at de hadde overnattet, men at de hadde gått videre søndag morgen til Kvitlen turisthytte.

Kartet viser hvor paret har gått fra Skreå, via Støle og Kvitlen og er nå på vei til Bjordal.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, dekket, natur

Automatisk generert beskrivelse

Støle turisthytte.

Ny letegruppe ble sendt ut mandag morgen med Jon Uleberg fra politiet på Tonstad i spissen. Da kunne de kjøre fem kilometer med snøscootere, men de to siste kilometer måtte de gå på ski på grunn av ulendt terreng.

Annonse

Ved ankomst Kvitlen ved 12-tiden, meldte de fra til politiet om at paret hadde overnattet der, men fortsatt videre til Bjordal, hvor det er en parkeringsplass. Nå er en bilpatrulje på vei inn der, for å sjekke om de kommer der som planlagt.

Operasjonsleder Victor Fenne-Jensen ved Sør-Vest politidistrikt, opplyser at det ikke er noen som leter etter dem mellom Kvitlen og Bjordal. Letemannskapene fra Sirdal, er stasjonert på Kvitlen og venter på ordre, om de skal returnere eller ikke.

Politiet kommer med en generell kommentar til turgåere, at de må holde opprinnelig plan, både hva angår rute og tidspunkt for hjemkomst. Gjør de endringer underveis, må de som vet om planen få beskjed, ellers kan det lett oppstå misforståelser eller kommunikasjonssvikt som ender med leteaksjoner. Husk da at det er store ressurser som igangsettes.

Fenne-Jensen minner at det er svært dårlig mobildekning i fjellheimen og at en kan ikke basere seg på dette som hjelpemiddel. Det blir også opplyst om at det er stor skredfare i fjellet nå. En risiko som en må ta hensyn til når en er på tur.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, gå på ski, dekket

Automatisk generert beskrivelse

Paret overnattet ved Kvitlen turisthytte fra søndag til mandag.