Home>Front>Nysnø og fine forhold
Et bilde som inneholder utendørs, tre, snø, himmel Automatisk generert beskrivelse
Front Turløyper

Nysnø og fine forhold

I løpet av natten er det kommet 5 – 10 centimeter nysnø i Øvre Sirdal. Temperaturen er fra null til minus 2 grader. Vinden har avtatt og i formiddag er det helt stille. Overskyet vær og noen snøbyger. Veiene har vinterføre med is og snø. I helgen er det ventet stor snøskredfare.

Tråkkemaskinene kjører for fullt fra morgenen for å preparere nye og gode løyper etter østavinden denne uken. Sirdalsløyper kjører sine kjente løyper, mens Ånen Ådneram skal kjøre opp løypene i Ådneram-området.

Ådneram Skitrekk melder om fine forhold i alpinbakkene og de kjører med åpent trekk fredag. Fidjeland Skitrekk har også gode forhold etter snøværet i natt.

Driftsleder Roy Kleiberg i Sirdal Skisenter sier at det er gode snøforhold i både Ålsheia og Tjørhomfjellet. Tross mye vind denne uken, har stolheisen vært i drift hver dag.

  • Denne helgen er vi utsolgt for dagskort. For vinterferien, som begynner neste helg, er det også solgt mange dagskort allerede, sier Kleiberg.

Foto: Tråkkemaskinene var ute og preparerte løypene i morges.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Alle løypene til Sirdalsløyper og i Ådneram blir klargjort i løpet av fredagen.

Annonse

Stor snøskredfare

På lørdag ventes stor snøskredfare i region Heiane. Snøskredproblem er vedvarende svakt lag (flakskred) og våt snø (flakskred).

Omfattende ustabile forhold. Naturlig utløste skred forventes. Hold avstand fra utløsnings- og utløpsområder for snøskred.

Det er omfattende ustabile forhold! Temperaturstigning og kraftig nedbør på et veldig svakt snødekke vil kunne gi store naturlig utløste skred. Temperaturstigning kan binde flak og gi flakskred også i skogen. Regn vil svekke snødekket i lavereliggende områder og gi våte skred. Unngå alt skredterreng!

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse