Home>Alpint>Parkering for offpist-kjørere
Alpint Nyhet

Parkering for offpist-kjørere

 

Offpist eller løssnøkjøring er blitt en attraktiv sport de siste årene. Også i Øvre Sirdal. Særlig området fra Storekvæv opp til Hilleknuten er blitt et populært skiområde for rondonéski.

Pål Endre Oftedal fra Bryne kalte det galfint med offpist i vår da vi traff han ved Storekvæv.

Nå er forholdene lagt bedre til rette for parkering av bilene. Parkering langs fylkesveien er ulovlig. I tillegg kan det lett oppstå uoversiktlige situasjoner som gjør trafikken farlig med mange biler langs veien. Tom Ådneram har, etter avtale med Arne Suleskard, brøytet ei mark som er tilrettelagt for parkering. Så følg P-skiltet forbi hytten når en kommer fra Fidjeland, så finner du området på venstre side av veien.

Nina Gjøse fra Bryne forteller at det er mange som har to biler. Da parkeres den ene bilen ved Storekvæv. Så kjøres den andre bilen til Fidjeland hvor en tar skitrekket til topps og går siste rest til Hilleknuten. Ikke så langt å gå opp og den samme flotte turen ned.

Macintosh HD:Users:Lsir:Leif Sirevåg Dropbox:Leif Sirevåg:Bilder 2020:2020-05-02 12.29.41.jpg

Arkivfoto fra 2. mai 2020: Pål Endre Oftedal, Noa Gjøse Oftedal og Nina Gjøse starter ved Storekvæv og skal opp til Hilleknuten på baksiden.