Home>Alpint>Stopper heiskortsalget
Et bilde som inneholder utendørs, snø, skiheis, fjell Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Nyhet

Stopper heiskortsalget

Vi ser oss nødt til å stoppe heiskortsalget for vinterferien i neste uke. Det skyldes nedbøren og mildværet som er meldt kommende uke, sier Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Skisenter, til Sirdalmedia.

Sammenkoblingen mellom Ålsheia og Tjørhomfjellet er Øystein Tjørhom redd for i dette været. Der er det ikke kunstsnø og da tærer det fort på snøen. Det er også andre løyper som påvirkes uten kunstsnø.

  • Nedfartene med kunstsnø vil være åpne uansett. Kan vi bruke hele anlegget og alle løypene, er det plass til flere besøkende, men må vi begrense til Ålsheia og stolheisen i Tjørhomfjellet, er det redusert kapasitet for å tilpasse oss korona-bestemmelsene, sier Tjørhom.
  • I første omgang vil dette bety at det ikke kommer en oppdatering før lørdag morgen, da vi ikke kommer til å kjøre tråkkemaskinen ut i disse løypene før vi må, sier Tjørhom og legger til at har du allerede kjøpt kort eller er sesongkortholder, er det bare å komme i bakken.

Dersom Sirdal Skisenter ikke kan kjøre fullt anlegg med sammenkoblingen, kan det bety et daglig tap på omkring 250.000 kroner.

  • Vurderer dere anlegg for kunstsnø i hele området ?
  • Det betyr vanvittige kostnader med 40 millioner kroner for å investere i pumper og strømanlegg. Nå er det ikke aktuelt, sier Tjørhom og legger til at videreutvikling rundt stolheisen er første prioritet.

Et bilde som inneholder utendørs, person, snø, poserer

Automatisk generert beskrivelse

Øystein Tjørhom håper hele anlegget kan brukes i vinterferien.