Home>Front>Stor rift etter ved
Et bilde som inneholder person, matlaging, grill Automatisk generert beskrivelse
Front Hytter Nyhet

Stor rift etter ved

Sprengkulden de siste ukene setter oppvarmingen på prøve. Denne uken ble det satt rekord i forbruk av strøm. Vedfyring er godt å ha som en ekstra oppvarming, men etterspørselen etter ved setter nye produksjonsrekorder.
  • Vi klarer ikke produsere nok selv. Derfor må vi kjøpe ved andre steder, sier Sølvi Manneråk, daglig leder ved Asvo på Tonstad.

Asvo skrur ikke opp prisen om etterspørselen øker. Der holdes prisen lik gjennom 2021. Det betyr 70 kroner for 40 liters sekker og 90 kroner for 60 liter.

  • Vi kan ikke lenger levere ved på dagen. Vi produserer jevnt hele tiden og det meste er nå bortbestilt. Vi kjører for fullt for å dekke vårt marked i Sirdal. Når de ringer og vil ha ved til Stavanger, må vi si nei takk, sier Manneråk som har ved å levere til sine kunder.
  • Når vi mottar ny leveranse med sekker fra Asvo, så fyker det fort ut av lageret. Det er ferskvare som det er stor rift etter for tiden, sier Anne May Sirekrok, ved Fjellbutikken i Suleskard.

Veden selges for 85 kroner for 40 liter og 110 kroner for 60 liter. I tillegg er det stor etterspørsel etter ullsokker og luer av ull ved butikken.

  • Vi skaffer ekstra ved til kundene våre i Smølåsen så langt vi klarer å få tak i tørr og god bjørkeved, sier Siri Fidjeland. Denne helgen mottar de 60 sekker fra Asvo, som kjøres ut til de kunder som har bestilt.

Etter sprengkulden satte inn, har de skaffet totalt 260 sekker fra Asvo. Hadde vi hatt muligheter for å skaffe mer ved, kunne vi solgt atskillig mer, sier Fidjeland.

Foto: Jon Geir Tengesdal kjøper noen sekker ved hos GP.

Godt å ha lager med ved i garasjen.

Annonse

  • Vi selger 40 liters sekker for 79 kroner. Og det går unna i rekordfart i helgene, sier Geir Helge Tjørhom, innehaver av Joker Sinnes.

Det er Stavangerved som skaffer og leverer disse varene til GP. Veden kommer fra Baltikum, og er tørr og god. I tillegg skaffer Geir Helge Tjørhom ved i halve og hele favner fra lokale bønder. Leveranse av gassflasker har også øket betraktelig i denne kalde perioden.

  • Vi har varmepumpe i hytta, men når temperaturen kryper nedover til minus 15-20 grader, avtar effekten. Da er det godt å plusse på med noen sekker ved, sier Jon Geir Tengesdal, som har hytte i Fåråsen og er innom GP for å kjøpe noen sekker ved.