Home>Friluft>Tåke, regn og plussgrader
Et bilde som inneholder utendørs, snø, natur, skråning Automatisk generert beskrivelse
Friluft Front Nyhet Turløyper Været

Tåke, regn og plussgrader

Værskifte er kommet i Øvre Sirdal. Fra noen fenomenale vinteruker med stabilt vintervær, med kuldegrader og snø, er det nå slått over til regn, tåke og plussgrader.

Tåken henger langt nedover fjellsidene og sikten er ikke mer enn noen hundre meter. Alle blir bedt om å holde seg langt unna fjellsider og skråninger på grunn av betydelig snøskredfare. Nå er det farlig med all nedbøren som er kommet de to siste døgn.

Sirdal Huskyfarm måtte avlyse to arrangementer i helgen grunnet snøskredfare.

Snødybden er redusert med cirka ti centimeter siden fredag. 55 centimeter viser målingene for snødybden nå. Nå er det vått og snøen krymper sammen. Utsiktene for kommende uke er også plussgrader og noe regnvær.

Foto: Skiløper forsvinner i tåkehavet ved Haugen.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, natur, kommer

Automatisk generert beskrivelse

Sideveiene er godt strødd med sand søndag formiddag.

Annonse

Tråkkemaskinene for langrenn stod stille i dag. På Haugen traff vi en skiløper som hadde vært rundt Urdalskaret. Lite sikt, men bedre føre i høyden, fortalte han. Ved Degdammen var det overvann og sporene fra Deg til Haugen var ikke av beste kvalitet.

Fylkesveiene er blitt bare de fleste steder. En må være klar over at det kan forkomme overvann enkelte steder. Sideveiene til hyttefeltene er derimot nokså glatte og isete. Traktorer har søndag kjørt og strødd med sand.

Et bilde som inneholder utendørs, himmel, snø, buss

Automatisk generert beskrivelse

Grått og vått på fylkesveien ved Sinnes Fjellstue.