Home>Front>Trenger mye starthjelp i kulden
Et bilde som inneholder utendørs, snø, person, mann Automatisk generert beskrivelse
Front Nyhet Samferdsel Været

Trenger mye starthjelp i kulden

Det har vært en travel vinter. Disse ukene med sprengkulde i Øvre Sirdal har medført mange utrykninger hvor hyttefolket kommer ut til flatt batteri i bilen, sier Tormod Ousdal i Sirdal Bilberging til Sirdalmedia.

Dette problemet gjelder for både tradisjonelle biler med bensin- og dieselmotor og de nye elbilene. Sistnevnte biler krever mye oppbakking for alle 12 voltsbatteriene.

Tormod kommer med en del råd og tips til de som skal kjøre til Sirdal i helgen og sprengkulden som venter. Fredag morgen var det 26 – 28 minusgrader på Sinnes:

  • Ikke prøv å starte bilen om morgenen bare for å se om den starter. Vent heller til litt utpå dagen, til solen har fått jobbet litt.
  • Om du har sjans, parker bilen så sola kommer til på panseret, ikke parker i skyggen!
  • Skal du i skitrekket eller i butikken og bilen er litt tungstarta, ta deg en liten kjøretur på 30 minutter for å få litt ekstra lading, men husk å skru av alt unødvendig strømforbruk (varme i seter, vifte, radio osv).
  • Ikke åpne eller lås bilen unødvendig etter den er stoppet. La heller bilen stå å svive til dere er ferdig med å pakke utav den!
  • Alle som har tilgang på vedlikeholdslader kan la denne stå på dagen før avreise.

Foto: Tormod Ousdal ute med starthjelp for en kunde som ikke fikk start på bilen.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, snøscooter, person

Automatisk generert beskrivelse

Tok ikke lang tid før Tormod fikk start på bilen.