Home>Front>Uskadet fra hyttebrann i heia
Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, natur Automatisk generert beskrivelse
Front Kvæven Nyhet

Uskadet fra hyttebrann i heia

Det var dramatisk å bli vekket til en hytte som stod i full fyr. De to jaktvennene våknet av en rar lukt og lys. Samtidig begynte to brannvarslere å hyle. De skjønte fort at det brant og dermed kledde vi på oss i full fart, sier Jon Uleberg, til daglig fungerende politikontakt i Sirdal.
  • Trinn to var å slokke brannen hvis mulig, men det innså vi fort var en umulig oppgave. Dermed var det noe inventar som ble reddet ut. Vi hadde heldigvis et lite uthus med toalett like ved.

Uleberg var på sin årlige vinterrypejakttur sammen med sin far og en jaktvenn (jobber som brannmann). De ankom hytta fredag kveld og da var det grisekaldt med vind og minus sju grader innendørs.

  • Vi sprengfyrte for å få hytta varm og levelig. Så har det trolig skjedd noe ukjent med vedfyring og pipa.

Foto: Hytta og uthuset før brannen lørdag morgen.

Et bilde som inneholder kart

Automatisk generert beskrivelse

Merking av hytta ved Øyarvatnet.

Alle tre personer kom seg uskadet ut fra den overtente hytta ved Øyarvatnet (se kart) lørdag morgen. Jakthytta tilhørte Odd Kvinen.

Hytta var på 35 kvadratmeter i to etasjer. Den inneholdt fire soverom. Du kan enten gå inn til hytta fra Ousdal eller ta av fra veien til Kvinen ved Haugevatnet og kjøre scooter bak Bånefjell og videre til Storevatnet og inn til Øyarvatnet.

Annonse

Da politiet ved Sør-Vest politidistrikt fikk melding klokka 0847 lørdag morgen, hadde Uleberg tatt seg opp på en fjelltopp med mobildekning for å varsle nødetatene. Det var umulig å redde hytta, som ligger fem kilometer fra nærmeste bilvei, så de lot den bare brenne ned.

Brannårsaken er ukjent, men det kan ha hatt sammenheng med vedfyring og pipa. Teknikere fra politiet vil reise opp til hytta mandag og undersøke brannruinene nærmere.

Personene i hytta kom uskadd fra brannen og de hadde nødvendig klær og utstyr til å kjøre hjem med scooterne til Ousdal.