Home>Front>25.000 turister i Øvre Sirdal
Et bilde som inneholder tekst, utendørs, snø, person Automatisk generert beskrivelse
Front Hytter

25.000 turister i Øvre Sirdal

I overkant av 25.000 turister er registrert av Sirdal kommune etter at de fra fredag har sendt ut en SMS til besøkende i kommunen. Det er like høye tall som det var i jule- og nyttårshelgen.

Så stort antall besøkende viser godt igjen på trafikken, parkeringsplasser, i butikkene og på spisestedene. Både langrennsløypene og skitrekkene har godt besøk i denne vinterferien.

Kommunen sendte fra fredag ut en SMS med ordlyden: «Velkommen som ferierende i Sirdal. Husk å holde avstandsreglene og unngå unødvendig besøk. Respekter lokale og nasjonale smittevernråd.»

Været har vært strålende i begynnelsen av ferien. Søndag var det rene påskestemningen og turister satt med bar overkropp og solte seg på terrassene. I et skirenn for barn var det noen som gikk i kortbukse og t-skjorte. Uvanlig til å være i februar.

Værutsiktene for resten av uken, ser også lovende ut. Sol hver dag til og med fredag. Minusgrader på nettene heldigvis, det er nesten nødvendig for å beholde den snøen som er igjen. Bare 30 centimeter ved Sinnes målestasjon på Haugen. Muligens kommer det litt snø på lørdag, melder Yr.

Tråkkemaskinene må kjøre forsiktig på den snøen som er igjen. I solskinnet utpå dagen blir det lett slush, mens det i skyggen er hardt og isete partier.

Annonse

Foto: Marius Knutsen koser seg med akebrettet i vinterferien.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, transport

Automatisk generert beskrivelse

Tråkkemaskinene gjør en glimrende jobb med løypene.