Home>Front>Færre turister og lavere helgeomsetning
Et bilde som inneholder tekst, person, innendørs, mann Automatisk generert beskrivelse
Front Næringsliv Nyhet

Færre turister og lavere helgeomsetning

Vi merker godt at det er mindre folk som er kommet til hyttene. Fredag og lørdag var det omkring en tredjedel av vanlig helgeomsetning, sier Geir Helge Tjørhom, innehaver av Joker Sinnes, eller GPén på folkemunne. Lørdag måtte to av betjeningen gå hjem, for det var så stille i butikken.
  • Myndighetene, både nasjonalt og lokalt, har oppfordret hyttefolket til å handle på hjemstedet. Det er litt uforståelig, for vi tar korona-restriksjonene like mye på alvor her med to-meters avstand og munnbind innendørs.

Tjørhom tror bestemmelsene med bare to på besøk i hyttene, bremser hyttebesøket. Normalt pleier det være fullt i alle hytter, men nå skal det sosiale bremses. Det oppfordres til å treffe venner utendørs.

  • Jeg tror det vil ta seg opp gjennom påsken med flere besøkende til butikken og ikke minst i hyttene, sier Tjørhom.

Foto: Geir Helge Tjørhom er overrasket over påsketrafikken så langt.

Et bilde som inneholder tekst, person, poserer

Automatisk generert beskrivelse

Kvæven kafe er klar til å ta imot gjester, fra venstre Valeria My, Francesco Giampina, Iva Brkovic og Guglielmo Tarantino.

Kvæven Kafe merker også mindre trafikk på grunn av innskjerpede koronabestemmelser og været i begynnelsen av påsken. De har imidlertid snudd seg rundt og tilbyr nå hytteturistene «Takeaway» meny og tilbyr utkjøring til faste henteplasser i Øvre Sirdal.

Starten lørdag var god, og de håper interessen vil øke når tilbudet blir bedre kjent etter hvert. De kjører fra Ådneram og helt ned til grendahuset på Tjørhom.

Annonse

Kommuneoverlegen har vært på besøk og han var svært godt fornøyd med layout og avstand mellom bordene. Hadde ikke noe å utsette på dette.

Francesco Giampina forteller at de lager alt fra skretsj. Det betyr at brødene eltes og bakes der. Også hamburgerbrød og sandwich. Til og med kremen er hjemmelaget. Kjøttet til elgburgerne maler de også selv. Så litt kombinasjon av lokalt og italiensk blir en god miks.

  • Er det noen som skal feire bursdag eller annen markering, så er det bare å ta kontakt, så lager vi en kake også, sier Valeria My.

De fire som har startet med Kvæven kafe, ønsker også lokalbefolkningen velkommen. Vi åpner klokka 1100 hver dag og har åpent til 2000 på hverdager og to timer lenger på fredag og lørdag. Bord kan også bookes i forkant, så er en sikker på plass når en kommer.