Home>Alpint>Fantastiske forhold i skitrekkene
Et bilde som inneholder utendørs, snø, person Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Sport

Fantastiske forhold i skitrekkene

Kombinasjonen med frostnetter, sol og stille vær på dagen, gjør at det blir glimrende forhold i skitrekkene. Kunstsnøen er helt enestående. Mye av natursnøen forsvant i nedbøren og mildværet rett før vinterferien.

De 1600 – 1700 besøkende i Tjørhomfjellet/Ålsheia torsdag storkoste seg. Stolheisen drar avgårde i stor fart det 1,5 kilometer lange strekket til topps, 928 meter. På veien oppover passerer vi 13 master. Med maksimal hastighet, er kapasiteten 2.000 besøkende pr time.

Smittereglene gjør at en ikke kan kjøre på maksimal kapasitet. Siden Nystøl-heisen er i funksjon, klarer man å spre turistene mer og det gjør at flere kan kjøre når det er sammenkobling mellom Ålsheia og Tjørhomfjellet.

  • Vi klarer oss gjennom vinterferien nå med all nattefrosten. Det hjelper bra, sier Øystein Tjørhom, daglig leder i Sirdal Skisenter, da vi tar stolheisen sammen opp og ned.
  • Våre tre sjåfører, en svenske og to britiske, gjør en utrolig god jobb med preparering av løypene hver dag. Helt fantastisk innsats. De pynter og prepper på natursnøen, slik at det er brukende forhold.

Kontinuitet av sjåførene er viktig. Da blir de kjent med bakkene og naturen. En utfordrende og vanvittig viktig jobb.

  • Utsolgt, sier Øystein om de siste dagene av vinterferien. – Det er noen enkeltbilletter igjen, men ellers er det meste booket. Tross de usikre forholdene på forhånd, er vi kommet godt ut av denne uken. Vi er fornøyd med besøket, de besøkendes oppførsel og bakkene/løypene som har holdt seg så bra.

Selv om det er hardt i bakkene fra morgenen, er det bedre og bedre utover dagen.

For langrennsløperne er det ikke samme gode forhold. De har slitt med redusert snø etter regnværet og nå er det bare harde og isete løyper de fleste plasser. Ved Sinnes målestasjon er det 29 centimeter snødybde. Snø er meldt lørdag og i neste uke. Vi ønsker den hjertelig velkommen. Vi trenger den sårt.

Annonse

Foto: Stolheisen tar deg fort til toppen av Tjørhomfjellet.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, skibakke, gå på ski

Automatisk generert beskrivelse

Her møtes alpinkjørerne i veikrysset der Hulderheimens trekk kommer opp.

Bra avstand mellom turistene i køen til stolheisen.

Et bilde som inneholder tekst, snø, utendørs, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Øystein Tjørhom er godt fornøyd med forholdene i skitrekkene nå.

Et bilde som inneholder himmel, utendørs, snø, skiheis

Automatisk generert beskrivelse

Fantastisk utsikt torsdag på toppen av Tjørhomfjellet, 928 meter.

Et bilde som inneholder snø, utendørs, himmel, natur

Automatisk generert beskrivelse

Flotte og preparerte løyper i Tjørhomfjellet, med kunstsnø.