Home>Alpint>Mildværet tærer på snøen
Et bilde som inneholder snø, utendørs, bakke Automatisk generert beskrivelse
Alpint Front Nyhet Været

Mildværet tærer på snøen

Mildværet sammen med nedbør og tåke, har tært på natursnøen. Ved målestasjonen på Haugen er målingen 16 centimeter snødybde i morges. Siste døgn er det kommet 11,5 mm med nedbør, og temperaturen er ved 10-tiden 6-7 plussgrader.

Ifølge Yr skal det være plussgrader tirsdag og onsdag. Tåke og lavt skydekke, men ikke nedbør. I tillegg er det trekant med fare for jordskred.

  • Vi merker været med lite besøk i skitrekket med dette regnværet som har vært, sier Ånen Ådneram ved Ådneram Skitrekk.

Ådneram kjørte tråkkemaskinen mandag kveld fra Sirekrok til Grydalen og rundt Bergetjødn. De andre løypene er det ikke fremkommelig på grunn av vann og lite snø.

  • Nå venter vi på nattefrosten som skal komme natt til skjærtorsdag. Det kan bedre forholdene med noen netter med frost, sier Ådneram.

Torbjørn Tjensvold ved Fidjeland Skitrekk sparer natursnøen i fjellheisen og har derfor stengt dette området. Tjensvold håper på litt frost, før han preparerer og åpner fjellheisen igjen. Han regner med å åpne onsdag eller torsdag.

Øystein Tjørhom, daglig leder ved Sirdal Skisenter, opplyser at det har gått overraskende bra med snøen, tross regn og mildvær. Alle heiser er åpne tirsdag, men fra Slettekvæv til Ålsheia er det ikke tråkket. Etter alt regnet mandag kveld og natt, samlet det seg opp en del vann ved starten av heisen for T-krokene i Ålsheia. Ved 10-tiden var det pumper i gang for å fjerne vannmassene.

Tjørhom sier det har vært lite besøk i alpinanlegget så langt i påsken. Billettsalget er bedre for torsdag, fredag (utsolgt) og lørdag.

Annonse

Sirdalsløyper hadde tre tråkkemaskiner i sving i morges. Det ble kjørt i Hønedalen, Haugen – Deg, Forsbergløypa (minus Langedalen), Fåråsen og Flesebekk – Donsen. Det meldes om gode forhold i sporene.

Foto: Det kom mye regn i går kveld og i natt i Ålsheia.

Et bilde som inneholder tre, utendørs, snø, himmel

Automatisk generert beskrivelse

Tre tråkkemaskiner kjørte deler av løypene til Sirdalsløyper i morges.